Bilim / Teknoloji

NASA, 'burç değişimi' iddialarına son noktayı koydu

17 Temmuz 2020 16:36

NASA, sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri olan yeni bir takımyıldızı keşfedildiği ve burçların değiştiği iddialarını yalanlandı.

Son haftalarda astroloji dünyasının tartıştığı konu olan "Burçlar değişti, 13. burç 'yılan' burcu oldu" iddiası ile ilgili NASA'dan yeni bir açıklama geldi.

NASA, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, zodyak hikayesi ile ilgili yapılan yorumları gördüklerini belirterek, konunun birkaç yıldır gündeme geldiğini ancak kendilerinin burçlara müdahale etmediklerini açıkladı. Babillerin bundan 3 bin yıl önce takımyıldızlarını keşfettiklerinde 13'üncü işareti görmezden geldiklerini ifade eden NASA, kendilerinin yaptığı araştırmanın sadece bunun matematiğini hesaplamak olduğunu söyledi.

 

NASA'nın söz konusu paylaşımı ise şu şekilde:

"Birkaç yıldan bir yeniden ortaya çıkan bir zodyak hikayesi hakkındaki yorumlarınızı görüyoruz. Hayır, burçları değiştirmedik.

Babiller 3.000 yıl önce takımyıldızları icat ettiklerinde 13. işareti bırakmayı seçtiler. Bu yüzden matematiğini yaptık: go.nasa.gov/3gZnBwK

NASA, geçtiğimiz yıllarda da resmi sitesinde yer alan bir makalede benzer bir iddiaya yer verilmiş, bu konunun bilimi kapsamamasına rağmen "eğer kapsasaydı bile Dünya’nın ekseni değiştiği için burçlar değişirdi" ifadesine yer vermişti.