Gündem

Nagehan Alçı: Operasyonel ve iki çocuğumun dahi geleceğini karartmayı hedefleyen bir kötülükle karşı karşıyayım

09 Aralık 2019 10:11

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, operasyonel bir kötülükle karşı karşıya olduğunu belirterek,"Türkiye’nin en objektif ve en çok farklı sesi bünyesinde barındıran yayın platformu olan Habertürk’e iftiralarla saldırıyorlar. Hiç utanmadan, göz göre göre kasıtlı ve çirkin bir operasyon bu. İşin benimle ilgili olan kısmı ise bambaşka. Burada artık bir fikir kavgası yok. Öyle olsa en sert tenkitlere bile saygı duyarım. Her tartışmaya açığım. Ancak ortada sadece şahsi husumet var. Tamamen operasyonel ve iki çocuğumun dahi geleceğini karartmayı hedefleyen bir kötülük bu. Çok derin bir kötülük" ifadesini kullandı. 

Alçı, HaberTürk TV'de katıldığı bir tartışma programındaki “O belgede 1937 yılında Atatürk’ün imzası ile Meclis Hitler yönetiminden 20 ton gaz alındığı yönünde bir belge. Bu belge daha önce Dersim gazetesinde yer almış. 37-38 Dersim olayları çok acı olaylardır. Atatürk, çok önemli bir lider ama 37-38 yıllarında Dersim’de katliam yapılmıştır" sözlerinin çarpıtıldığını savundu. 

Alman ARD kanalının Atatürk ile ilgili hazırladığı belgesele bütün konuklar gibi kendisinin de tepki gösterdiğini hatırlatan Alçı, "O yayında Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider ve evrensel boyutlarda bir devlet adamı olduğunu hatırlatıp, ARD’de yapılan Hitler kıyaslamasının çok büyük bir adaletsizlik olduğunu ben söyledim. Siyaset bilimi açısından Atatürk’e faşist demenin ne kadar yanlış olduğunu ben anlattım o yayında. ARD’nin yaptığını hamasetle değil, bilgi ile altını doldurarak kınadım. O belgeseli yayına gitmeden Almanca olarak ve çok dikkatli izledim. Yayındaki katılımcıların hiçbiri izlememişti. Onlar da merak ettiler. Hem onlar hem de izleyiciler için özetledim. Yani bahse konu olan belgeselin içeriğini anlattım. Sonrasında da bilgi yanlışlarını hem ben hem Berhan Şimşek düzelttik" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının devamı için tıklayın