Gündem

Nagehan Alçı: HDP ile yan yana görünenlerin kriminalize edilmesi de bir devlet politikası

“PKK-YPG-PYD ile HDP arasında Türk yargı zihniyeti açısından da bir ayrım yok”

30 Mart 2019 11:36

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türk devlet sisteminin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetinden ibaret olmadığını ve ‘milliyetçi-muhafazakar’, ‘ulusalcı-seküler’ iki güçlü blok daha bulunduğunu belirterek, “Türk devletini oluşturan iki kanadın üzerinde en çok uzlaştığı konu HDP’nin bütün üyelerinin terörist olduğu ve bertaraf edilmesi gerektiği inancı. HDP ile yan yana görünenlerin kriminalize edilmesi de bir devlet politikası” dedi. Alçı, “PKK-YPG-PYD ile HDP arasında Türk yargı zihniyeti açısından da bir ayrım yok” diye ekledi.

"HDP’ye oy verecek olanlar bilmeli ki Türk devlet sistemi 'gerektiğini' düşünürse bütün Türkiye’de Iğdır ittifakını hayata geçirebilir"

Millet İttifakı’nın ortağı İyi Parti’nin Iğdır’da AKP-MHP adayını desteklediğini belirterek CHP’nin de ‘düşük profilli’ bir adayla bu de-facto ortaklığa destek verdiğini savunan Alçı, “Bütün okurlarım, özellikle de HDP’ye oy verecek olanlar bilmeli ki Türk devlet sistemi 'gerektiğini' düşünürse 'iyi saatte olsunlar' mekaniğini işleterek bütün Türkiye’de Iğdır ittifakını hayata geçirebilir. İYİ Parti hemen bu 'derin' ittifaka, hem de en radikal, en şahin söylemlerle dahil olur. Suriyeliler için söylediklerini Kürtler için de söyleyebilir İYİ Parti. HDP milletvekilleri yarın olur da yaka paça Meclis’ten alınırsa alkışlayanlar arasında İYİ Parti milletvekillerinin de olacağına şüphe yok” yorumunda bulundu.

Habertürk’teki köşe yazısında, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında AKP’nin oyunun düşmesiyle birlikte Türkiye’de ‘İttihatçılığın güçlendiğini’ savunan Alçı, “Tıpkı 7 Haziran dönemindeki gibi, AK Parti’nin oyları düştü diye sevinenler yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olurlar. Ya da belki o süreçte Erdoğan devrilsin diye çabalarken, şimdi iktidara yaranmak için yarış yapan gazetecilerin durumuna düşerler” dedi.

"Erdoğan'ın başaramayacağını söyleyenler ve başarmasını istemeyenler, Türkiye’nin infilak etmesini istediklerinin farkında olsunlar…"

Türkiye’nin içinde bulunduğu ‘dar koridordan Erdoğan’la çıkmak zorunda olduğunu’ ifade eden Habertürk yazarı, yazısını şöyle sonlandırdı:

"Bu 4.5 sene çok önemli. Bence bunları başaracak gücü var Erdoğan’ın. Yine putları yıkabilir. Yapmayacağını ya da yapamayacağını, başaramayacağını söyleyenler ve başarmasını istemeyenler aynı zamanda Türkiye’nin infilak etmesini istediklerinin farkında olsunlar… Bu ülkenin en zor problemi olan Kürt meselesini çözmek için kendini ortaya koymuş kararlı bir liderden bahsediyoruz. Önce askeri vesayeti sonra FETÖ vesayetini sırasıyla çökertmiş bir liderden. Şu an Türkiye’nin bir hukuk devleti olmadığı doğru ama hukukun üstünlüğü ve özgürlükler sıralamasında cumhuriyet tarihinin en iyi skorlarını da Türkiye, Erdoğan döneminde gördü."


*Nagehan Alçı'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz...