Gündem

Nagehan Alçı’dan AYM Başkanı Zühtü Arslan’a 28 Şubat tutuklusu 14 general için çağrı: Başvuruları 1 yıldır bekliyor!

"Paşaları yaşarken mezara gömdü bazı kalemler"

Görsel temsilidir

29 Temmuz 2022 11:15

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, 28 Şubat askeri darbesinin yargılandığı davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 14 generalin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Generallere hukuken haksızlık yapıldığı kanaatinde olduğunu ifade eden Alçı, “hukukta usul, esastan üstündür ya da eski tabirle usul, esasa mukaddemdir” ilkesinin ihlal edildiği görüşünü savundu.

“Albay Muharrem Köse tarafından mahkemeye teslim edilen dijital belgelerin de içinin tahrifat ve fabrikasyon dolu olduğuna şüphe yok. 28 Şubat’ın tıpkı 12 Mart 1971 tarzı bir askeri darbe olduğu ne kadar açıksa CD5 denen dijital belgenin de sahteliklerle dolu olduğu o kadar açık” diyen Alçı, 6’lı masayı da generaller konusunda duyarsız olmakla suçladı.

“Bu generaller muvazzafken 28 Şubat zamanlarında onlara medyada her türlü şirinliği yapanlardan da hiç ses çıkmıyor. Paşaları yaşarken mezara gömdü bazı kalemler” diyen Alçı, dava ile ilgili Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan, Tansu Çiller ve Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’a çağrıda bulundu; şunları kaydetti:

“Hepsi 80 yaşını geçmiş ve sağlık sorunlarıyla boğuşan bu insanlar için vicdani inisiyatif koyabilir. Fatih Erbakan’ın tavrı bence etkili olur. Aynı şeyi 28 Şubat’ta devrilen hükümetin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’den de rica ediyorum. Bir ara siyasete de dönmek isteyen Tansu Hanım bu davadaki şikayetini geri çekmeli ve 14 generalin aileleriyle buluşması için inisiyatif koymalı bence.

Son çağrım da Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a… Bu generallerin AYM’ye yaptığı başvuru 1 yıldır yüce mahkemede bekliyor. Böyle kritik bir davada Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın hukuk tarihimize önemli bir emsal olarak geçebileceğini düşünüyorum.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.