Politika

Nagehan Alçı: Bunca gürültünün neden koptuğunu anlamakta zorlanıyorum, öğretmenlere sınav yapılamaz mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzman öğretmen ve baş öğretmen kariyer basamakları sınavının öğretmenlere yönelik “onur kırıcı bir davranış” olduğunu belirtmişti

18 Ağustos 2022 10:45

HaberTürk yazarı  Nagehan Alçı, uzman öğretmen ve baş öğretmen kariyer basamakları sınavına öğretmenlerin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki göstermesine ilişkin olarak, "Bunca gürültünün neden koptuğunu anlamakta zorlandığını" söyledi.

Alçı, "Öğretmenlere sınav yapılamaz mı?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyundaki tartışmalara bakıyorum, eğitim verilsin ama sınav olmasın deniyor. Sevgili okurlar, eğitimin takibi yapılmazsa o eğitimin verilip verilmediğini nasıl ölçebilirsiniz?

Türkiye’de lisansüstü eğitim yapmış öğretmen oranı birçok gelişmiş ülkeye kıyasla hala oldukça düşük. Esasen bu kanunun temel amacı bu oranı artırmak, öğretmenleri lisansüstüne teşvik etmekti. Yani sınav olmadan yüksek lisanslı 10 yıllık öğretmenler uzman, doktoralı 20 yıllık öğretmenler de başöğretmen olsun…"

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Milli Eğitim Bakanı Özer'den öğretmenlik sınavına ilişkin açıklama: Ranta dönüştürürsek kaybeden ülke olur; kimse gölge etmesin