Gündem

Nagehan Alçı: Ali Babacan'ın toplantısında çok ilginç bir tarihi gerçeklik de ortaya çıktı

25 Kasım 2022 21:32

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın gazetecilerle toplantısında, Dışişleri Bakanlığı döneminde yaşanan bir olaydan söz ettiğini belirterek, "Filipinler ayrılıkçı terör ile mücadele ederken Moro Liberation Front gerillaları ile müzakerelerde arabuluculuk yapması için Türkiye’yi davet etmiş, Filipinlere Türkiye arabulucu olarak gitmiş ve hükümet ile ayrılıkçılar arasında mekik diplomasisi yaparak sorunun çözümünü sağlamış.

Bu çarpıcı anekdotu “İşte o zaman dünyada böyle itibarlıydık, arabulucu olarak Avrupa ülkelerini ya da ABD’yi değil, güvenilir ülke olarak bizi çağırıyorlardı” dedi." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın çözüm süreci döneminin iyi niyetli ama yöntemi yanlış değerlendirdiğini kaydeden Alçı, "Son olarak Babacan’ın yemekte anlattığı şu ilginç anekdotu da ekleyeyim:

Siyasette ikinci döneminin sonunda Tayyip Erdoğan’a gitmiş ve artık bırakmak istediğini söylemiş. Erdoğan 3 dönem kuralını hatırlatarak "Kal, 3. dönemi birlikte tamamlayalım, ben de o dönemin sonunda vakıf işleri ile uğraşırım sen de kendi işine dönersin ama üç dönemi beraber tamamlayalım" demiş." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...