Gündem

Nagehan Alçı: Ahmet Altan'ın hapiste çürümesini isteyen kitle 17-25 Aralık döneminde kendisini çılgınca destekliyordu

13 Kasım 2019 14:18

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, 1138 gün sonra tahliye edilen gazeteci -yazar Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasını bugünkü köşesine taşıdı. Alçı, “Alenen Fetullahçı teröristler göz göre göre serbest bırakıldılar. O tahliyelerin hiçbirinde bu öfkenin ve nefretin milyonda birini bile gösteren olmadı” dedi.

TIKLAYIN - Ahmet Altan yeniden tutuklandı!


Alçı, “Sevgili okurlar, Ahmet Altan’a yönelik tükenmez kinin sebebi 15 Temmuz ve FETÖ meselesi asla değildir. 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsü sürecinde ben Ahmet Altan ile taban tabana zıt kutuplardaydım. Altan’ın çok hatalı teşhis yaptığını ve demokratlık açısından o süreçte yanlış yerde durduğunu hep söyledim. Fakat bugün bu edebiyatçımızın hapiste çürümesini isteyen aynı kitle 17-25 Aralık döneminde Altan’ı çılgınca destekliyordu” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Ahmet Altan ve yargı reformunun gizleyemediği hukuk düzeni: “Harici davranışları dikkate alınarak…”


Alçı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“O günlerde Ahmet Altan’ın yazılarına RT ve like rekoru kırdıranlar şimdi O’nun hapisten çıkmaması için ortalığı birbirine katıyorlar.

Çünkü o zaman bu kitle hangi yöntemle olursa olsun Erdoğan’ın devrilmesine odaklanmıştı. Ahmet Altan’ı da kendi cephelerinde görüyorlardı.

Bu bitmek bilmez öfkenin ana nedeni Ahmet Altan’ın eski rejimin bitişinin baş sorumlularından biri olarak görülmesidir. 17-25 Aralık ya da 15 Temmuz ile hiç ilgisi yok...

Altan’a yönelik nefretin ana kaynağı bu.

Fakat O’ndan böylesine nefret edenlerin aynı zamanda Tayyip Erdoğan’dan daha da fazla nefret ettiğini tüm AK Partililere hatırlatmak isterim.

Bir gün fırsatını bulurlarsa Ahmet Altan’a yöneltilen bu doymak bilmez kin ve nefretin kat be katı Tayyip Erdoğan’a yönelecektir.

Çünkü o kitleye göre eski rejimin tasfiyesinin 1 numaralı sorumlusu Erdoğan.

Şimdi korkudan ya da çeşitli menfaatler sebebiyle Cumhurbaşkanı’na yaranmak için sıraya girenler Erdoğan’ın arkasından Altan’a yaptıklarının 100 katını yapmak isteyecekler”

Yazının devamı için tıklayın


TIKLAYIN - 1138 gün tutuklu kalan Ahmet Altan hakkında tahliyeden 7 gün sonra tekrar yakalama kararı!

TIKLAYIN - Polis, tahliye edildikten bir hafta sonra hakkında 'yakalama' kararı çıkarılan Ahmet Altan'ı gözaltına aldı

TIKLAYIN - Ahmet Altan’ın tutuklanmasına itiraz: Yasada olmayan bir dayanak uydurularak tahliye kaldırıldı