Gündem

Müzeyyen Boylu cinayeti davasında ilk duruşma: Baro ve kadın örgütlerinin müdahillik talebi reddedildi

09 Eylül 2019 13:35

Diyarbakır’da 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanma aşamasında olduğu eşi Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürülen avukat Müzeyyen Boylu cinayetinin ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada baro ve kadın örgütlerinin müdahillik talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 4 Kasım'da görülecek.

Müzeyyen Boylu'yu çocuklarının gözleri önünde öldüren Mesut Issı, “Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

TIKLAYIN - Müzeyyen Boylu cinayeti: 12 el ateş edip "hatırlamıyorum" diyen eşe ağırlaştırılmış müebbet istemi

 Evrensel'in haberine göre duruşmaya Müzeyyen Boylu'nun ailesi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları İzleme ve Uygulama Merkezi, İzmir, Adana, Ankara, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Batman, Sinop, Kırklareli ve Mersin Baroları başta olmak üzere çok sayıda ilden avukat katıldı. Duruşmayı HDP milletvekilleri, İHD, TİHV, Diyarbakır Tabip Odası, Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA), Rosa Kadın Derneği yanı sıra birçok kadın kurumu da takip ediyor.

Duruşma ertelendi

Sanık Mesut Issı, iddianamedeki ifadesinde Müzeyyen Boylu’nun kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti. Duruşmadaki ifadesinde ise psikolojik sıkıntı yaşadığını iddia eden Issı susma hakkını kullandı.

Duruşmada baro ve kadın örgütleri davaya müdahillik talebinde bulundu. Talepler mahkeme tarafından reddedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müdahillik talebini ise kabul edildi.

Mahkeme heyeti baroların talebini ret gerekçesinde Boylu'nun avukat olduğu için öldürülmediği ve ayrıca suçtan zarar görme koşulunun yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Duruşma 4 Kasım tarihine ertelendi.