Gündem

Mustafa Şentop: Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez, faili kim olursa olsun!

08 Aralık 2022 13:22

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesine tepki gösterdi. Şentop, "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez, faili kim olursa olsun..." dedi.

Çocuk istismarının asla kabul edilemez ve affedilemez olduğunu söyleyen Şentop, “Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarsmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur” dedi.

Şentop'un sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımı şöyle:

“Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarsmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur.”


TIKLAYIN - Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı şikâyetçi oldu: 6 yaşında imam nikâhı ve tecavüz!

TIKLAYIN - Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşında evlendirilen kızının gelinlikli fotoğrafları savcılığa sunuldu

TIKLAYIN - Sözcü yazarı: Savcılık, ortada cinsel istismar olduğunu yazmış, buna rağmen AKP’den Hiranur Vakfı’nın kurucusu Gümüşel’le ilgili açıklama neden yok?

TIKLAYIN - Cübbeli Ahmet'ten Hiranur Vakfı'ndaki "6 yaşında imam nikâhı ve istismara" tepki: Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor

TIKLAYIN - Muhalefet liderlerinden Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına tepki: Çürümüşlük ve tecavüz!

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik: Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

TIKLAYIN - TİP üyelerinden Hiranur Vakfı önünde protesto: "Tecavüzcüleri aklayanlar, 'küçüğün rızası' lafını kullanmaya cüret edenler bu suçun ortağıdır!"

TIKLAYIN - Sosyal medya ayağa kalktı: Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki yağdı!