Gündem

Mustafa Sarıgül: Siyasiyi kanunla yok edemezsiniz, sayın Cumhurbaşkanı'nın da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

28 Ocak 2023 20:13

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3'üncü kez adaylığına ilişkin "Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir" dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Trabzon'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Sarıgül,  Altılı Masa'nın Erdoğan'ın "seçimde aday olamayacağına" yönelik söylemlerine ilişkin "Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Bir siyasinin yok olma şekli, demokrasilerde sandıktır. Sayın Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacak. Karşısına başka adaylar da çıkacak. Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak. Demokratik bir ortamda seçim yapılacak. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmak doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir" ifadelerini kullandı.

"Biz ekonomik milliyetçilik yapan bir siyasi partiyiz"

Amerika Birleşik Devletleri'nin(ABD), İsveç'in NATO'ya alınmaması halinde Türkiye'ye F-16 uçağı vermeme yönündeki tavrını değerlendiren Sarıgül, şu şekilde konuştu:

"Amerika Birleşik Devletleri F-16'larını alsın, başına çalsın. Türk savunma sanayisi Allah'ıma hamd ediyorum ki Amerika'ya ders verecek ölçü içerisinde güçleniyor. Ayıdan post, Amerika'dan dost olmaz. Biz ekonomik milliyetçilik yapan bir siyasi partiyiz. Savunma sanayisi konusunda son yıllarda Türkiye'mizin atmış olduğu adımlar, bizim için gurur vesilesidir. Amerika ve Pentagon, Türkiye'yi kıskanıyor. Çünkü savunma sanayisi konusunda Amerika'yı aştık, daha da aşacağız. Türkiye'nin, dünyanın neresinde bir olay varsa anlayın ki onun altında Amerika vardır. Allah'ımın izniyle Türk savunma sanayisi de Amerika'ya ders verecek."

"Cumhuriyet'imizin 100. yılında şefkatli devletime sesleniyorum"

Sarıgül, daha sonra geçen Beşikdüzü Ceza İnfaz Kurumu önünde yaptığı basın açıklamasında ise, geçen yıl 9 Nisan'dan bu yana 92 cezaevini ziyaret ederek af çağrısında bulunduğunu belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Pandemi koşullara münasebetiyle esnafımızdan çeklerini ve senetlerini ödeyemeyen yurttaşlarımız oldu. Yine çeşitli nedenlerle binlerce çocuğumuz ne yazık ki cezaevlerinde dünyaya geldi. Cumhuriyet'imizin 100. yılında şefkatli devletime sesleniyorum. İnanıyorum ki 280 binin üzerindeki kader mahkumuna kol kanat gerecektir. Anneler, babalar, çocuklar, toplumsal barış, kardeşlik hukuku için affet Türkiye'm. Cumhuriyet'imizin 100. yılında büyük bir Cumhuriyet affı çıkacağına inanıyorum. Bütün siyasi partiler olarak, 'Af çıkarsa bana şu faydası olur, şu kadar oy alırım, bu kadar oy kaybederim'den uzaklaşalım. Gelin el birli'ğiyle 280 binin üzerindeki kader mahkumunu anneleriyle, babalarıyla, çocuklarıyla buluşturalım." (AA)