Gündem

Mustafa Karaalioğlu: Muhafazakâr kitlenin kazanımları nasıl korunur?

"20 yıllık AK Parti iktidarında, daha önceki yıllarda mahrum bırakıldıkları hakları kazanan kitleler de bunların muhtemel bir iktidar değişikliğinde zayıflaması endişesi taşıyor"

08 Eylül 2022 07:31

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini, hayat pahalılığı ve enflasyon başta olmak üzere insanların hayatlarını etkileyen başka bir konunun öncelik kazanmasının beklenemeyeceğini belirterek, "Sorunlardan bir tanesi de dindar/muhafazakar kitlenin kazanımlar bahsindeki kaygılarıdır. Kazanımları genel olarak, dindar görünürlüğün özgürleşmesi, başörtüsü adaletinin sağlanması ve dini kimlik nedeniyle kamu yönetimi nezdinde eşitsiz muamele görmeme hali olarak tanımlayabiliriz. Uzun yıllar bu alanlarda problemler yaşanmıştır. 20 yıllık AK Parti iktidarında, daha önceki yıllarda mahrum bırakıldıkları hakları kazanan kitleler de bunların muhtemel bir iktidar değişikliğinde zayıflaması endişesi taşıyor. Haklıdırlar" diye yazdı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun "Sayın Erdoğan’ın bir dönem daha Bahçeli ve Perinçek’le devam etmesi, kazanımların daha çok kaybedilmesine yol açacak… Çocuklarınızı kaybedeceksiniz." sözlerini hatırlatan Karaalioğlu, "Davutoğlu’nun sözlerinden çıkan sonuç, kazanımların kalıcılaşması için iktidarın bizatihi bir risk faktörü olduğudur. Malum icraatlar ve o icraatlar nedeniyle dinin, dindarlığın ve dindarların aldığı yaraların, kazanım olarak görünen değerleri kalıcı şekilde itibarsızlaştırmasını en büyük tehlike olarak görüyor. Kazanımların varlığına yönelik asıl tehdide dikkat çekiyor: Hem muhafazakar yeni nesillerdeki kopuşa hem de kazanım şemsiyesi altındaki değerlerin toplumsal meşruiyet kaybına…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...