Gündem

Mustafa Balbay: İktidar ve ortakları terörle mücadeleyi her şeye bulaştırarak yerel seçime gidecekler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde bir grup tarafından protesto edilmişti

27 Aralık 2023 09:57

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Kuzey Irak'ta 12 askerin PKK saldırısı sonucu şehit olmasıyla ilgili olarak "Önümüz seçim... İktidar her şeyi seçimin bir parçası haline getirecek!" dedi. 

Balbay, "PKK’nin en güçlü olduğu dönemlerde, silah, militan, bütün unsurları bir araya getirildiğinde yüzde 60’la propaganda ilk sırada geliyordu.  Hafta sonu art arda gelen şehit haberlerinden sonra iktidarın iki gündemi oluştu: Teröre lanet okuma. Terör üzerinden muhalefete meydan okuma!  Her ikisinde de son derece hazırlıklı olduğu, önceki söylemlerinin üzerine fazla bir şey koymadan devam ettiği görülüyordu.  Şunu net olarak ifade edebiliriz: İktidar ve ortakları terörle mücadeleyi her şeye bulaştırarak yerel seçime gidecekler!" yorumunu yaptı. 

Balbay, "İktidar terörle mücadeleden çok teröristle mücadele ediyor. Bunun her aşamasını da siyasetin bir parçası yapıyor. Öyle ki şehit cenazelerini bile kutuplaştırmanın zemini yapmaktan çekinmiyor. Buna karşı toplumun bütün sinir uçlarına dokunacak, ikna edici, güven verici adımlar gerekiyor. Suyun taşı delen gücü sürekli akmasından gelir. CHP, bozduğu ezberin yerine neler koyduğunu sürekli anlatmalı" ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.