Magazin

Müslüm filminin yapımcısından Yılmaz Erdoğan'a: Küçük bütçeli sinemaları batırdı

"Küçük esnafın hepsi bu filmin satılması yüzünden battı"

27 Şubat 2019 11:14

Yapımcı ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi 'Organize İşler: Sazan Sarmalı'nı henüz vizyondayken Netflix'e satmasına yeni bir tepki daha geldi. 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu, Erdoğan'ı Türk sinemasına ihanet etmek ve küçük esnafı bitirmekle suçladı.

Daha önce sinema salonlarında zorunlu mısır promosyonu ile Mars Grup'a filmini yayına sokmayacağını söyleyerek tepki gösteren Yılmaz Erdoğan, konu ile ilgili yeni yasanın çıkmasından sonra bu kez de filmini Netflix'e satarak gündeme geldi.

Takvim'den Doğan Savaş'ın haberine göre yapımcı Mustafa Uslu Yeditepe Üniversitesi'nin düzenlediği Dilek Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu gecede Yılmaz Erdoğan'ı hedef alarak şunları söyledi:

"Sinema sektörüne ihanet edildiği dönemde bu ödüle layık görülmek ne güzel. Bizim filmlerimiz hiçbir zaman sinema harici bir yerde oynamayacak. Dağıtım şirketi denilince Mars Sinemaları'nı düşünüyorsunuz. Ancak Anadolu'da mahalle aralarındaki küçük bütçeli sinemaların, küçük esnafın hepsi bu filmin satılması yüzünden battı."

Box Office'ın aktardığına göre, 1 Şubat'ta vizyona giren 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' filmini 3 milyondan fazla kişi salonlarda izlemişti.