Dünya

Musk, Twitter'ın yönetim kurulunu dağıtıp kendini CEO yaptı; çalışanlar yaklaşan işten çıkarmaların gölgesinde mesai yapıyor

01 Kasım 2022 07:32

T24 Dış Haberler

Elon Musk, kendisini satın aldığı Twitter'ın CEO'su olarak atadı ve sosyal medya devinin yönetim kurulunu dağıttı. 

Musk, hafta sonu şirketi resmen satın alarak üst düzey yöneticileri işten çıkardıktan sonra yönetim kurulunu da dağıtınca, şirketin tepesindeki tek isim haline geldi. 

Öte yandan Twitter çalışanları arasında işlerini koruyup koruyamayacakları endişesi yaşanıyor. The Washington Post'un haberine göre Musk'ın ekibi, işten çıkarmaların ilk ayağında Twitter'ın çalışanlarının yüzde 25, yani dörtte birini işten çıkarmayı planlıyor. Habere göre ünlü avukat Alex Sharpiro, işten çıkarmalar konusundaki müzakerelere liderlik etti.

2021 sonu itibariyle yapılan resmi bildirimlere göre Twitter'ın yaklaşık 7 bin çalışanı bulunuyordu. Yüzde 25'lik işten çıkarmalar, yaklaşık 2 bin kişinin işsiz kalmasına sebep olabilir.

Musk, geçen hafta 44 milyar dolara Twitter'ı satın aldıktan sonra CEO Parag Agrawal,  CFO Ned Segal ve şirketin yasal politikalar departmanının başındaki Vijaya Gadde'yi işten çıkardı.

Dünyanın en zengin insanının, şirketin yönetim kurulunu dağıttığı, Twitter'ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bildirim sonucunda ortaya çıktı. Musk, daha sonra bir tweet atarak "Bu durumun geçici olduğunu" belirtti.