Gündem

Murat Yetkin: Ya CIA ve MI6 yanılıyorsa, ya Rusya kazanırsa?

"CIA Başkanının bir bildiği mi var ki Erdoğan’ın baskılara boyun eğip her halükârda İsveç ve Finlandiya’nın onaylayacağından bu kadar emin olabiliyor?"

23 Temmuz 2022 10:39

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ABD istihbaratı CIA ve İngiliz istihbaratı MI6'nın Rusya'nın Ukrayna işgalinde tükendiğine yönelik değerlendirmelerine işaret ederek, "Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in sağlığının yerinde olduğunu söylediler; demek ki o kadar yakından bilgileri vardı. İkincisi de Ukrayna’nın savaşı kazanmasının Batı’dan gelen silah yardımının kesilmemesine bağlı olduğuydu.
Bu hiç de azımsanacak bir ayrıntı değildi, çünkü birazdan göreceğiz, ilk aksamalar çok erken başladı." diye yazdı.

Rusya ve Ukrayna'nın siyasi düzeydeki iki buluşmasının da Türkiye'de yapıldığına dikkat çeken Yetkin, "Şimdi de dünya ekonomisine etki edebilecek tahıl anlaşması Türkiye’nin kolaylaştırıcılığı ile hayata geçirilme aşamasında.
İsveç ve Finlandiya’nın resmen NATO üyesi olması gecikebilir. CIA Başkanının bir bildiği mi var ki Erdoğan’ın baskılara boyun eğip her halükârda İsveç ve Finlandiya’nın onaylayacağından bu kadar emin olabiliyor? Bunda yanılma Rusya’nın işine yarar." ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinde yayınlanmıştır