Gündem

Murat Yetkin: Türkiye'ye isteyen vizesiz girebiliyor ama Türk vatandaşlarının vize alması zorlaşıyor

16 Ağustos 2024 11:36

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye'nin 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına vize serbestisi uygulamasını değerlendirdiği yazısında, "Türkiye’ye isteyen vizesiz girebiliyor ama Türk vatandaşları istedikleri her yere vizesiz gidemiyor, vize almaları da giderek zorlaşıyordu. Şimdi Irak’a da sağlanacak vize kolaylığının Batı ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize vermeyi daha da zorlaştırma bahanesi yapacağı aşikârdı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a yaptığı ziyarette imzalanan 26 anlaşmaya dikkat çeken Yetkin, "Anlaşmayla Başika üssü Irak’a devredilecek ama Türkiye ve Irak ortak askeri eğitim üssü olacak. Böylece Türkiye’nin Irak topraklarındaki önemli bir askeri varlığı yasal zemin kazanmış olacak. Tabii almadan vermek olmuyor. Irak Başbakanı Sudani’ni halkına bu üssün sonunda Türkiye yönetiminden alındığını söylerken bir de müjde verme ihtiyacı vardı. Irak’a vize serbestisinin o müjdelerden biri olduğu anlaşılıyor" diye yazdı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

TIKLAYIN | 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılara vize sebestisi yeni bir göç dalgası yaratabilir mi; diplomatik kaynaklar kararın nedenlerini anlattı

1 Eylül'de başlıyor: Bakan Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasına geçileceğini açıkladı

Fidan, “Iraklılar için vize serbestisi” dedi, sosyal medya ayağa kalktı: Vizesiz girilen ama tüm dünyaya vizeyle giden tek ülkeyiz!