Gündem

Murat Yetkin: Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru, 06 AT 5021 plaka kime ait?

10 Mayıs 2024 08:19

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, T24 muhabiri Asuman Aranca'nın "T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı" haberine işaret ederek, "MHP’nin ve Ülkücü Hareketin kurucusu Alparslan Türkeş’in adına atfen “06 AT” plakalı siyah Audi’lerin Ülkü Ocakları Genel Merkezi kullanımında olduğu, tıpkı 06 DB plakalı siyah Audi’lerin Bahçeli’nin genel başkan seçildiği 1997’den bu yana MHP Genel Merkezi başkanlık katı kullanımında olduğu gibi, Ankara’da siyasetle uğraşanlar tarafından bilinir. Bu araç o araçlardan biri miydi?" diye yazdı.

Aracın kimin üzerine kayıtlı olduğuna dikkat çeken Yetkin, "06 AT 5021 plakalı siyah Audi’nin kimin üzerine kayıtlı olduğunu, kimin kullanımında olduğu savcıların -eğer isterlerse- iki telefonla ulaşacakları bir bilgi. Bu bilgi de -adi husumet davası olarak maskelenmek istense de- son zamanların bu en ciddi siyasi cinayet davasının iddianamesinde yer almıyor.

Bu konulara aşina bir kaynağım, yine de siyasi havanın dönmesiyle bütün bu “eksikliklerin” kısa sürede giderilebileceği ve -eğer istenirse- cinayetin epey bir siyasetçinin canını epeyce sıkacak bağlantıları açığa çıkarmasına izin verecek bir cümleye dikkatimi çekti iddianamede" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz Yazdı: Savcı, kimi saklamaya çalışıyor?