Gündem

Murat Yetkin: Şehirli, laik, cumhuriyetçi orta sınıf sorunları ve sorular

14 Nisan 2023 13:52

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "Şehirli, laik, cumhuriyetçi orta sınıf sorunları ve sorular" başlıklı yazısında, "Eriyen orta sınıf sorun ve soruları demem gerekirdi. Geçenlerde otomotiv sektöründen yetkililerle konuşuyordum. Ürün çeşitlerini yeniden düzenliyorlarmış; artık ya asgari güvenlik gereklerini karşılayan “fakirleşen” orta sınıf için ya da AK Parti nimetleriyle sınıf atlayıp zenginleşenler için lüks üretim yapmaya karar vermişler" ifadelerini kullandı.

Eğitim sisteminin çöktüğünü, büyük şehirlerin kiraların artışının durdurulamadığını, asayiş sorunlarının arttığını kaydeden Yetkin, "Bunlar sorunlardan bazıları. Bırakın öğle yemeğini tuvalete bile çıkmalarına izin olmayan çağrı merkezi çalışanları, market çalışanları, yeni ekonomik sistemin taşıyıcıları kuryeler, değişen kültür baskısıyla artık hayatlarına devam bile edemeyen müzisyenler, yurt dışına giden mühendisler, doktorlar, akademisyenler… Siz çoğaltabilirsiniz.

Aklıma takılan ve yanıtını bulamadığım bir soruyu da ben ekleyeyim izninizle:

Yetkililer ilk parti teslimatın İtalya’da yapılmış olduğunu yalanladığına göre, yerli ve millî otomobil TOGG’un Türkiye’deki imalat tedarikçileri hangi şirketler? Bir de otomobilde bir arıza çıktığında hangi yetkili servisler bakacak?" diye yazdı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...