Gündem

Murat Yetkin: Rusya-Ukrayna savaşı hakkında en ahlâksız itirafı ABD’li bir siyasetçi yaptı

01 Eylül 2023 13:27

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yaptığı yorum dolayısıyla ABD'li senatör Richard Blumenthal'ı, "savaşla ilgili en ahlâksız itirafı yapmakla" eleştirdi. 

Yetkin, ABD'li senatörün savaş hakkında söylediği, “Amerikalılar şundan emin olmalı ki paramızın karşılığını alıyoruz. Yıllık askeri bütçemizin yüzde 3’ünden daha az bir yatırımla Rus Silahlı Kuvvetlerini yaklaşık yüzde 50 oranında zayıflattık, Rus askeri gücünü yarı yarıya azalttık. Amerikalılar, Amerikan silahlarının kullanımında herhangi bir yolsuzluk, suiistimal veya sapma bulunmadığından emin olmalılar" sözlerini anımsattı. 

Yetkin, yazısında, şu yorumu yaptı:

"Gerçekten ben savaşlara emperyalist bakışın bu kadar samimi ve bu kadar ahlaksız itirafını ilk defa okuyorum.

Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı işgal harekâtında bugüne dek 25 bin kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Blumenthal’in Ukrayna’ya -kendi ifadesiyle- daha fazla “uzun menzilli top, insansız hava aracı ve zırhlı araç göndermek için Kongre’den isteyeceği 24 milyar dolar ek destek -ki Senatöre göre bu bir “yatırım”- için kaygısı, ABD vergi mükellefini halkını paranın yerinde harcanacağına ikna etmek. Yani o paranın belki küsuratı Ukrayna’ya ulaşacağına teminat veriyor, paranın hemen hepsi ABD silah üreticilerine gidecek, merak etmeyin demek istiyor." 

Yazının tamamı için tıklayın.