Gündem

Murat Yetkin: PKK saldırısı ardından üç soru ve Meclis'te İsveç-NATO oylaması

25 Aralık 2023 13:00

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, PKK'nın 12 askeri şehit ettiği Hakurk saldırısının ardından Ankara'da gerilimin arttığını belirterek, "Bunlardan biri, yarın, 26 Aralık’ta TBMM Dışişleri Komisyonunda görüşülmesi beklenen İsveç’in NATO üyeliği oylaması. Biri, CHP’nin TBMM’de terör saldırısını kınama bildirisine imza atmamasıyla yaşanan tartışma. Biri de saldırıya uğrayan askerlerin görev yaptığı koşulların sorgulanmaya başlaması, ki belki de an can yakıcı olan sorun bu" diye yazdı.

CHP'nin PKK'nın son terör saldırısına TBMM'deki ortak kınama bildirisine imza atmadığını kaydeden Yetkin, "Özel, memleketi Manisa’daki şehit cenazesinde bazı katılımcıların protestosuna hedef oldu. Ancak PKK ile mücadele amacıyla Irak’ta asker bulundurulması ve askerlerin içinde bulunduğu koşullara dair söyledikleri yeni soru ve tartışmalara yol açtı.
Bir soru şu: Özel bunları TBMM bildirisine imza atıp yine söyleyebilir miydi? Söyleyebilirdi ve bu kadar tepki almazdı. CHP 31 Mart yerel seçimlerine doğru aday belirleme sürecindeyken Özel’in bu kararı hem CHP bünyesinde tartışılmaya hem de Erdoğan tarafından kullanılmaya müsait görünüyor, ancak Özel ve CHP yönetimi kararın arkasında duruyor" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...