Politika

Murat Yetkin: NATO toplantısında Türk heyeti Gürcistan'daki etki ajanlığı yasası için ne oy kullandı?

Foto:X

03 Haziran 2024 15:36

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Gürcistan'ın etki ajanlığı yasasını geri çekmesi çağrısı yapan Türk heyetinin başında Mevlüt Çavuşoğlu'nun olduğunu belirterek, "Tutarsızlık olup olmadığını bu karara oy veren AK Parti ve MHP’li üyelerin TBMM oylamasında kullanacakları oy gösterecek" dedi. 

AKP’nin Meclis’e sunmayı planladığı 9. Yargı paketinde yer alan "etki ajanlığı" maddesinin de yer aldığı belirtiliyor. Muhalefet söz konusu düzenleme kamuoyuna sızan haliyle yasalaşırsa iktidarı eleştiren herkesin “ajan” ilan edilip tutuklanabileceğini ileri sürüyor. Söz konusu maddenin iptal edileceği de öne sürüldü.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, söz konusu maddeyle ilgili, AKP'lilerin "tutarsız" olduğunu aktardı. Yetkin, "Etki ajanlığı iktidardaki Cumhur İttifakının özellikle MHP kanadının çok üzerinde durduğu konu. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye kalsa, Osman Kavala ve Anayasa Mahkemesi hakkında ağzını açandan, Sinan Ateş cinayeti konusunda yazana dek her kes dış güçlerin etki ajanı olarak yargılanmalı. AK Parti içinden itiraz homurdanmaları Meclis kulislerinde duyuluyor doğrusu, ama yüksek sesle konuşmaya cüret eden yok. Muhalefet partileri dışında elbette. Ama bu tutarsızlık uluslararası planda açığa çıkıyor." dedi. 

NATO toplantısında etki ajanlığını onaylamayan heyette Çavuşoğlu dışında başka AKP'lilerin de olduğunu aktardı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...


TIKLAYIN - Batman Barosu'ndan "Etki Ajanlığı" tepkisi: 9. Yargı Paketi’nde yer alan bu düzenleme derhal geri çekilmelidir

TIKLAYIN - Ankara Barosu'ndan "etki ajanlığı" düzenlemesine itiraz