Gündem

Murat Yetkin: Etnik ayrımcılığı körüklemek ya da mezhebî taassubu sürdürüp buralardan oy devşirmek isteyenler karanlığın sürmesini isteyenlerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevinde Muharrem İftarına katılmış, ancak diğer cemevleri Atatürk, Hacı Bektaş ve Hz Ali resimlerini arkadan kaldırmak istemeyince ziyaretlerin arkası gelmemişti.

06 Nisan 2023 12:11

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Çıkar ağzındaki baklayı. Affedersiniz diyerek söyle. Söyle de rahatla" sözlerine işaret ederek, "Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın seccade olayını Sünni Müslüman olmadığı imasıyla söylediğini düşünüyor, kendisini dolaylı yoldan Alevi kimliği nedeniyle hedef aldığını, öyleyse Erdoğan’a 'Bunu açıkça söyle' diyordu. Ağızdaki bakla oydu" diye yazdı.

Halkın büyük çoğunluğunun, insan haklarına da, çoğulcu demokrasiye de taban tabanı zıt, bu çağdışı zihniyeti aştığını kaydeden Yetkin, "Adalet, huzur içinde geçim sıkıntısı çekmeden yaşamak istiyor.
Hak ve adalet arayışı, bakmayın siz, Sünni’yi de Alevi’yi de Türk’ü de Kürt’ü de yavaş yavaş merkeze doğru terbiye ediyor aslında. Etnik ayrımcılığı körüklemek ya da mezhebî taassubu sürdürüp buralardan oy devşirmek isteyenler karanlığın sürmesini isteyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...