Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan’ın depreşen Bay Kemal aşkı, seçime giden yolda CHP içindeki fay hatlarına daha fazla yük bindirme amaçlıdır

21 Ocak 2024 13:56

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik söylediği “Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip, yalnızlığa itip, CHP’nin başına Özgür efendiyi getirenlerin ilk işi bu parti ile bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu” sözlerini değerlendirdi.

Yetkin, “CHP’de iç çekişme bitmiyor ama kavganın tarafları sonra bir şekilde birlikte durmayı da biliyor. Başka mahallelerde anarşi gibi görünüyor ama bizim mahallelerde buna iç demokrasi de demiyor. Örneğin Özel’in geçenlerde düzenlediği dış politika toplantısını parti yetkililerinin yanı sıra, iki yanına Çetin ve Karayalçın’ı da alarak yaptı. Sağlık durumu el verdiğince Altan Öymen de davet ediliyor hem siyasi hem Çankaya’daki gibi sosyal toplantılara” değerlendirmesinde bulundu.

 “Erdoğan’ın konuyu açmasıysa depreşen Bay Kemal aşkı nedeniyle değildir. 31 Mart seçimine giden yolda CHP içindeki fay hatlarına daha fazla yük bindirme amaçlıdır. Özel de Kılıçdaroğlu da İmamoğlu da bunun farkında olsalar gerek, değil mi?” diyen Yetkin ayrıca, söz konusu ifadenin “ince hesaplanmış bir propaganda cümlesi” olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde aldığı maaşları en çok hak eden kişiler arasında Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bulunduğunu da kabul etmemiz lazım” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.