Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan'ın AK Parti'yle 31 Mart hesaplaşması sancısız olmayacak

25 Mayıs 2024 08:20

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart yerel seçimlerinin AKP'deki sorunları görünür hale getirdiğini belirterek, "AK Parti içinde 31 Mart hesaplaşmasını yapıp yola devam edeceği görüşü hakimdi.
Öyle olmadı. Erdoğan kendi rutini dışına çıktı. Sorunun çözümünü zamana yaydı. Hesaplaşmayı Kongre sürecine yaydı. Bu durum AK Parti yönetim kademelerinde yukarıdan aşağı doğru bekleyiş gerilimi biriktirmeye başladı" diye yazdı.

AKP'nin iktidarda zenginleşip israf ve şatafat gösterisi yapanların, seçilmişlere parmak sallayan atanmışların, kendi yönetici elit sınıfını yaratanların partisi olarak algılanmaya başladığını kaydeden Yetkin, "AK Parti, Erdoğan’ın 2014’te ilk kez Cumhurbaşkanı seçilmesi sürecinde önce Abdullah Gül, sonra Ahmet Davutoğlu tasfiyesi ardından “davaya” değil, “lidere” bağlılığın esas olduğu bir kimliğe bürünmüştü. 31 Mart yenilgisi ardından acaba parti, parti gibi refleks göstermeye başlamıştı da Erdoğan o nedenle mi süreci zamana yaymak istiyordu? Oysa bu muhasebe geciktikçe sancı artacağa benziyor" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...