Politika

Murat Yetkin: Erdoğan'ı iktidara kadınlar getirmişti; o rüzgâr da dönüyor

16 Nisan 2023 13:13

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, AKP'yi iktidara kadınlara taşıdığını belirtirken, bu rüzgârın tersine döndüğünü söyledi. 

Yetkin, Cumhur İttifakı ortakları Yeniden Refah ve HÜDA Par'ın 6284'ü tartışmaya açmasıyla ilgili olarak KADEM'in "Başta Özlem Zengin olmak üzere AK Parti listelerinin ön sıralarında yer alan kadın adaylara yönelik linç kampanyasının (…) siyasi bir amaç taşıdığı da açıktır. Kadın düşmanlığına varan hakaret dolu yaklaşımlar her şeyin ötesinde kul hakkıdır. Bu konuyu siyasi pazarlık ve tehdit vesilesi olarak kullananlara, sandığa gidecek seçmenin yarısının kadın olduğunu hatırlatıyor, 'Kadın Varsa Demokrasi Var' diyoruz" açıklamasını hatırlattı. 

Yetkin, yazısında şunları kaydetti:

"Kadın düşmanlığının siyaset aracı, hatta amacı haline getirilmesine varmaya başlıyor. KADEM’in 'kadın düşmanlığı' vurgusunu ve 'Kadın varsa demokrasi var' ifadesini kaydetmek gerekiyor.

Seçim rüzgârı alanlarda CHP lideri ve birleşik muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na dönüyor; bunu alanlarda gözlemek mümkün. Akşener sahalara indi, kadın haklarına özel vurgu yapıyor. Ekrem İmamoğlu Karadeniz’i ateşliyor, Mansur Yavaş iktidara sert eleştirilerle yolsuzluklardan vuruyor.

Erdoğan’sa 'Açılışlarımız miting gibi' diye MHP lideri Devlet Bahçeli ve Hüda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’yla gittiği Diyarbakır konut açılışında bir zamanlar Diyarbakır’da konuştuğu kitlenin belki beşte birine hitap ediyor.

Erdoğan kendisin iktidara taşıyan kadınların karşısına kendisini yeniden iktidara Yeniden Refah ve Hüda-Par gibi müttefiklerin taşıyacağı umuduyla çıkıyor." 

Yazının tamamı için tıklayın.