Dünya

Murat Yetkin: Erdoğan-Bahçeli ittifakı seçim kazanmak için Öcalan’dan mı medet umuyor?

"Gelişmeler HDP için yeni bir samimiyet ve demokrasi sınavı anlamına da geliyor"

21 Haziran 2019 10:46

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Abdullah Öcalan'ın Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından AA ve İHA aracılığıyla açıklanan mesajdan sonra meydana gelen gelişmelerin “Cumhur İttifakı'nın, İstanbul seçimini kazanmak için Öcalan’dan mı medet umar hale geldiği sorusunu sordurduğunu" ifade etti.

Yetkin, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'a yarayacağını belirttiği mektubun AA, İHA ve aHaber tarafından yayılmaya başladığına da dikkati çekti.

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

İmamoğlu’na karşı dolayısıyla Erdoğan-Bahçeli ittifakının adayı Binali Yıldırım’a yarayacak mektup, üstelik de “teröristbaşı” yaftasıyla Anadolu Ajansı, İHA ve aHaber tarafından yayılmaya başladı. Sabah gazetesi ise daha hızlı davranarak, Öcalan’ın başındaki “teröristbaşı” sıfatını kaldırdı haberlerinde, sıfatsız vermeye başladı. Akşam TV yayınında Erdoğan’a soruldu. Erdoğan işi “Öcalan ile Demirtaş arasındaki liderlik kavgasına” çekti. Böyle yaparak İmamoğlu’nun seçimi kazanması halinde Öcalan’ı artık tamamen işlevsiz hale getirerek Demirtaş’ın liderliğini tescil etmiş olacağını dahi önemsemez bir tutum sergiledi.

HDP ise İmamoğlu’na desteğe devam edeceği izlenimi verdi ama resmî açıklamayı 21 Haziran’a bıraktı. Bu gelişme 2015’te tarihinin en yüksek oy oranına ulaşmasının kıymetini bilemeyip sınavı veremeyen HDP için yeni bir samimiyet ve demokrasi sınavı anlamına da geliyor.

Seçime iki gün kaldı. Erdoğan’ın şapkasından başka hangi tavşanları çıkartıp İmamoğlu’nun seçilmesini engellemeye çalışacağı merak konusu. Binali Yıldırım ise artık iyice kenara çekilmiş, adeta “kazansa da, kaybetse de Erdoğan’ın seçimi” kabullenişine girmiş görünüyor.
Gelinen nokta, Erdoğan-Bahçeli “Cumhur İttifakının”, İstanbul seçimini kazanmak için Öcalan’dan mı medet umar hale geldiği sorusunu sorduruyor.
Bu gelişmeleri alt alta sıralayınca insan aklına hâkim olmakta zorlanıyor.


Yetkin'in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz