Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan, ABD'ye NATO üzerinden seçim teminatı verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Şubat tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'i kabul etmişti.

28 Şubat 2023 08:42

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, diplomatik kaynakların İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin, 11-12 Temmuz'daki Vilnius Zirvesi'ni yetişip yetişmeyeceğini anlamak için seçim tarihi sorduğunu belirterek, "Erdoğan büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta olacağı yanıtını verdi. Böylece hem ABD’ye hem NATO’ya Türkiye’deki seçimlerin zamanından önce yapılacağı, NATO Zirvesi sonrasına kalmayacağı teminatı verilmiş oluyordu" diye yazdı.

Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda önce Finlandiya, ardından İsveç'e NATO üyeliği için onay vereceğini kaydeden Yetkin, "Çavuşoğlu’nun bugün İsveç’e koşulları yerine getirmezse onay verilmeyeceğini yinelemesine rağmen Erdoğan’ın ABD’ye direnişinin uzlaşmayla sonuçlanması mümkün görünüyor. Erdoğan kaybederse ne olacak? Altılı Masa hem terörle mücadele hem Batı, özellikle de Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi sözünü şimdiden vermiş bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...