Politika

Murat Yetkin: CHP’nin fırsattan istifade etme zamanı, peki gereğini yapabiliyor mu?

"CHP yönetimi en büyük erdemin kendisi gibi davranmak olduğunu unutmuş görünüyor"

21 Şubat 2019 13:52

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye'nin yerel seçim için sandığa gitmesine 38 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki durumu değerlendirdi. Yetkin, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bir parti kuracağı konuşulurken ve "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidarını bir ölçüde Devlet Bahçeli ve MHP’lilere devlet imkânlarının açılması sayesinde sürdürdüğünün elbette farkındayken", CHP'nin fırsattan istifade etme zamanı olduğunu ama partinin "gereğini" yapamadığını belirtti. 

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Aslına bakarsanız tam CHP’nin fırsattan istifade etme zamanı.
Peki, gereğini yapabiliyor mu? Sizce yapabiliyor mu? Yapabiliyor diyen CHP’li var mı etrafınızda? Soruların tamamının yanıtı, hayır, yapamıyor.

Örneğin, araştırmalar Ankara’da Mansur Yavaş’ın kazanmasını mümkün gösteriyor; ama bunu söyleyenler bile “tabii CHP yine ağır bir hata yapmazsa” diye ekliyor. Çünkü bir önceki yerel seçimde’ Yavaş’a, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’ye sahip çıkmayan, çalışmayan CHP teşkilatının, yine kendi grup çıkarları nedeniyle kampanyaya sarılmayacağı, oy sayım sürecinde sandığa sahip çıkmayacağı kanısı hâkim.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu adeta yalnız geziyor. Maltepe ve Adalar ilçe teşkilatları adaylara itiraz edip topluca istifa etti, seçime çeyrek kala. CHP Parti Meclisinde Kemal Kılıçdaroğlu’na ayaklanma çıktı; lider, PM’ye küstü, olağanüstü toplantıya katılmıyor.

Kılıçdaroğlu, sırf Bahçeli defterden sildi diye Uğur Mumcu’dan Aziz Nesin’e dek CHP’lilerin değer verdiği isimlere ağır hakaret ve tehditlerde bulunmuş Ozan Arif’in arkasından, ortağı Meral Akşener ve İYİ Parti, hatta hiç kimse ondan böyle bir şey istemediği halde övgüler düzüyor, Neşet Ertaş’a, Pir Sultan Abdal’a benzetiyor. Pir Sultan’ın “Dostun bir tek gülü yaralar beni” dizesini akla getiriyor. 
CHP yönetimi en büyük erdemin kendisi gibi davranmak olduğunu unutmuş görünüyor."


Murat Yetkin'in "AK Parti zordayken CHP kaybederse ne olur?" başlıklı yazısına buradan ulaşabilirsiniz