Gündem

Murat Yetkin: Çevik Kubbe sisteminde de kullanılmayacaksa S400'leri ne yapacağız?

07 Ağustos 2024 08:48

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye'nin "Çevik Kubbe" adıyla kapsamlı bir hava savunma sistemi kuracağını kaydederek, "Eldeki uçak, dron ve uydu olmak üzere bütün uyarı sitemlerinin, alçak ve yüksek irtifa savunma füze ve savaş uçaklarıyla birlikte ve eşzamanlı çalıştıracak bir sistem tasarlanıyor. Türkiye’nin özellikle son 10-15 yılda -biraz da örtülü silah ambargosu uygulayan NATO müttefiklerimiz sayesinde geliştirdiği sistemler ve yazılım alanındaki ilerlemeler, bugün bu adımın atılmasına imkân veriyor. Benim aklıma takılan soruysa şu: S400’ler de Çelik Kubbe projesine dahil mi, değil mi?" diye yazdı.

Rusya'dan 2,5 milyar dolana alınan S400'lerin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğunu kaydeden Yetkin, "Türkiye’nin ilk kapsamlı hava savunma projesi olan Çelik Kubbe sisteminde de kullanılmayacaksa S400’leri ne yapacağız?" sorusunu yöneltti.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

Cavit Çağlar: Rus uçağı krizinin arabulucusu eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar: Ben olsam S-400'lerden kurtulurum, satabiliriz müşterisi hazır, Rusya bizi mazur görür