Gündem

Murat Yetkin, Burbuçe Ruşiti'yi ve 'bir zamanların medyasını' andı

"Televizyon haberciliğine yeni bir standart getirmiştik"

06 Ağustos 2019 16:47

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, dün hayatını kaybeden eski NTV muhabiri Burbuçe Ruşiti için bir anma yazısı kaleme aldı. Dünyaya Kosova Savaşı'nı duyuran meslektaşı Ruşiti ile ilgili hatıralarını aktaran Yetkin aynı zamanda NTV kanalının kuruluş hikâyesi üzerinden günümüz medyası ile karşılaştırma yaptı. 

"Burbuçe Ruşiti, bir zamanlar NTV ve bir zamanlar medya" başlıklı yazısında NTV'nin kuruluş günlerini aktaran Yetkin, "Show TV’den tanıştığımız Nuri Çolakoğlu ile “Şöyle akşamları kendimizin de açıp izleyebileceğimiz bir televizyon yapsak keşke” sohbetleri yapıyorduk" dedi ve şöyle devam etti: "1996 yazında bir yandan merhum Ufuk Güldemir ile HaberTürk teklifi, bir yandan Mehmet Yılmaz’la Aydın Doğan’ın Radikal projesini kurma hazırlığındaki İsmet Berkan ile iş görüşmeleri yaparken Çolakoğlu aradı. “Atla İstanbul’a gel, konuşmamız lazım, kendi evimizde de izleyebileceğimiz bir televizyon kuracağız sonunda” diye." 

NTV'nin ilk yıllarını anlatan Yetkin "Türkiye’de haberciliğe, televizyon haberciliğine yeni bir standart getirmiştik NTV ile" ifadelerini kullandı ve "Bugünlerdeki medya ilişkilerine ne kadar uzak değil mi?" sorusunu sordu. Geçmişe odaklanmanın fayda vermeyeceğini söyleyen Yetkin, "Umutla çalışmak daha doğru geliyor bana" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın