Gündem

Murat Yetkin: Akşener'in hâlâ Erdoğan'ın seçimde alt edilmesinde kilit rol oynayan lider olarak tarihe geçme şansı bulunuyor

03 Mart 2023 11:42

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Altılı Masa'nın aday konuştuğu son toplantısında yaşananları değerlendirdiği yazısında, "Akşener 2 Mart Masasından sadece Masanın değil, bütün muhalefetin Kraliçesi olarak kalkabilirdi. Bu şansı hâlâ var. Ama kendisinin de imza attığı bildirideki, 'Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası' ifadesi aslında Akşener’in Masada ağırlık taşıyan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı görüşünü İYİ Parti yönetimine onaylatması dilekçesi gibiydi.
Akşener’in zor kararı budur. Akşener, liderliği zor sınavlardan geçerek aldı ama en zor sınavını her halde bu hafta sonu parti yönetimiyle verecek" ifadelerini kullandı.

Akşener'in partisinde şahsi hırsları, akıl ve yeteneklerinden fazla olan siyasetçilerle vedalaşmayı göze almasının da bir seçenek olduğunu kaydeden Yetkin, "Erdoğan’dan iktidarı almalarının tek yolunun seçimde Masa ittifakıyla girmek için İYİ Parti yönetimine ağırlığını koyması olacaktır.
Bunun için ne vakit çok geç ne enerji tükenmiş durumda. Siyasi irade yeterli olacaktır. Akşener’in hâlâ Erdoğan’ın seçimde alt edilmesinde kilit rol oynayan lider olarak tarihe geçme şansı bulunuyor" diye yazdı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...