Gündem

Murat Yetkin: ABD ile ilişkilerde yeni dönem işaretleri ve Orta Doğu'yla artan trafik

MİT Başkanı Kalın’dan sora Milli Savunma Bakanı Güler ve Genelkurmay Başkanı Gürak da Irak’ta. Artan ilişkilerde ana konu PKK’yla mücadele ama sadece o değil. Fotoğrafta Güler Irak Savunma Bakanı El-Abbasi ile görülüyor, solda Gürak. (Foto: MSB)

07 Şubat 2024 12:36

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ABD ile ilişkilerde 9 Şubat'ta Kongre'den gelecek F-16 satışına göre yeni bir dönemin başlayabileceğini belirterek, "Temkinli olmakta fayda var ama ABD Dışişlerinden Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 12 Şubat’ta beklenen Türkiye ziyareti üzerine yapılan açıklamayı bu işaretlerden saymak mümkün" diye yazdı.

Ankara'nın Ortadoğu ile diplomasi trafiğini artırdığını kaydeden Yetkin, "Erdoğan’ın bu süreçte Gazze Krizi nedeniyle İsrail’e tepki dozunu -ilk aylardakine göre- düşürdüğü yeniden İsrail-Hamas ilişkilerine dahil olma çabasına girdiği ve özellikle de Irak’la ilişkilere ağırlık verdiği gözlemleniyor.

MİT Başkanı İbrahim Kalın önceki hafta üst üste iki defa Irak’a, geçtiğimiz hafta da İsrail-Hamas ateşkes ve esir değişimini konuşmak üzere Katar’a gitmişti.


Bu hafta da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın Irak temaslarında. Güler ve Gürak 6 Şubat’ta Irak hükümet yetkilileriyle üst düzey temaslar için Bağdat’taydı. 7 Şubat’ta da Kürdistan Bölgesel Yönetiminin merkezi Erbil’e geçtiler
" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...