Gündem

Murat Ülker: Sorunumuz hayat pahalılığı ve işsizlik, bunun temelinde yatan ise cehalet

12 Eylül 2022 10:52

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Ipsos Araştırma Şirketi’nin 'Türkiye'yi Anlama Kılavuzu' anketini yorumlayarak, "Sorunumuz hayat pahalılığı ve işsizliktir. Bunun temelinde yatan ise cehalet."

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Ipsos Araştırma Şirketi’nin 10 bin kişiyle yaptığı 'Türkiye’yi Anlama Kılavuzu' anketinin sonuçlarını kaleme aldı.

"Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?" şeklindeki soruya "Ekonomi" yanıtını verenlerin oranının yüzde 85 olduğunu dile getiren Ülker, şunları söyledi:

"Çözülmesi gereken sorunumuzun ekonomi olduğu aşikar. Bunu ekonomi olarak değil, fakat herkesin kolayca anlayabileceği bir şekilde izah etmemiz lazım. Sorunumuz hayat pahalılığı ve işsizliktir. Bunun temelinde yatan ise cehalet.

Hangi konuda rekabetçi üstünlüğümüz var? 'Yetkili ve sorumlularımızın hangi konuda belirgin meziyetleri ve liyakatleri var?' diye düşünenler de var tabi ki. 'Ne iktidar, ne muhalefet, ne de uzman kadrolarımız (bürokrat ve teknokratlarımız) işlerin nasıl düzeleceği konusunda net bir şey ifade edemediği için insanımızda gelecek endişesi artıyor' diyenler olduğu gibi."

Yazının tamamını okumak için tıklayın..