Gündem

Murat Sabuncu, 'MHP'li ismin İstiklal bombacısıyla görüştüğü' haberini yorumladı: MHP değil de CHP olsaydı kapatma davası açarlardı

15 Kasım 2022 20:43

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Murat Sabuncu, T24'te yayımlanan "MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı" haberi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Türkiye'de CHP'nin veya başka bir partinin herhangi birisinin böyle bir şeyi çıksaydı, bugün Türkiye'de kapatma davası açmışlardı. Dinlemezlerdi. Çünkü öyle bir medya güçleri, öyle bir vicdansız propaganda aygıtları var ki" ifadelerini kullandı.

T24 yazarı ve gazeteci Murat Sabuncu, Levent Gültekin ile birlikte Halk TV'de izleyiciyle buluştuğu İki Yorum programında gündemi yorumladı. T24 Ankara ofisi tarafından yayımlanan ve Türkiye'de geniş yankı uyandıran "MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı" başlıklı haber hakkında değerlendirmede bulunan Sabuncu, "MHP'nin 'M'sini at getir 'C'yi. Bugün kimse dinler miydi? Ehliyet mi kopyalandı" diye konuştu.

Sabuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"T24'te okuduğum bir haber vardı. MHP'li ilçe başkanının zanlı ile görüşme trafiği tespit edildi diye bir haber vardı. Ben okuduğumda ehliyetten kopyalama diye düşündüm. Herkes anlamaya çalıştı. MHP'nin 'M'sini at getir 'C'yi. Bugün kimse dinler miydi? Ehliyet mi kopyalandı diye. 

Türkiye'de CHP'nin veya başka bir partinin herhangi birisinin böyle bir şeyi çıksaydı, bugün Türkiye'de kapatma davası açmışlardı. Dinlemezlerdi. Çünkü öyle bir medya güçleri, öyle bir vicdansız propaganda aygıtları var ki."