Gündem

Murat Kurum'un "O, sizin aklınızdaki sorun" dediği gazeteciden yanıt: Bir muhabir olarak soru sordum

"Toplam 90 bin 200 seçmen kayıp. Hiçbir şekilde kayıtları bulunmuyor."

23 Şubat 2024 21:58

Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, Sözcü TV muhabiri Gülnur Saydam'ın sorduğu "6 Şubat depremlerindeki can kaybı, resmi rakamdan daha mı yüksek?" sorusunu, "Anlamak istediğiniz taraftan bakmaya çalışıyorsunuz, o sizin aklınızdaki sorun kusura bakmayın. Vefat eden canların üzerinden siyaset yapılıyor" diye cevaplamıştı. Sosyal medyada konuya ilişkin paylaşımda bulunan Saydam, "Evet bir muhabir olarak soru sordum. Özellikle de yeni, resmi bir veri üzerine kamuoyunun en çok merak ettiği konu…" diye yazdı.

Kurum, katıldığı bir programda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden insanların sayısını 130 bin olarak açıklamış, sonra bu sayıyı düzeltmişti. Kurum, 130 bini şu zamana kadarki depremlerde hayatını kaybeden insan sayısı olarak açıklamıştı. Muhabir Saydam, Kurum'a bu açıklamasını sormuştu. 

Saydam bugün Kurum'a sorusunu haberleştiren iktidara yakın En Son Haber sitesinin "Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine ayar" paylaşımını alıntılayarak, "Ayar derken ? Evet bir muhabir olarak soru sordum" dedi.

"90 bin 200 seçmen kayıp"

Saydam'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Ayar derken ?

Evet bir muhabir olarak soru sordum. Özellikle de yeni, resmi bir veri üzerine kamuoyunun en çok merak ettiği konu…

Sorum da; deprem bölgesinde 11 il için bilimsel ve resmi seçmen araştırması yapıldı. Şehir dışına ve yurt dışına göç edenlerin dışında toplam 90 bin 200 seçmen kayıp. Hiçbir şekilde kayıtları bulunmuyor. Bunlara en az 1 çocuk da ekleyince sayı 120 bine geliyor. Bu sizin sonradan düzelttiğiniz 130 bin sayısını akıllara getirdi. Açıklanandan daha fazla can kaybı mı var ? Sayın Kurum’un cevabı ise videodadır…"