Gündem

Murat Bardakçı: Bu kadar önemli bir programı böyle ruhsuz ve tatsız hâle getirebilmek büyük başarıdır!

17 Haziran 2019 09:45

HaberTürk yazarı Murat Bardakçı, gazeteci İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde bir araya gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu ve AKP'Li Binali Yıldırım ortak canlı yayınını değerlendirdi. Bardakçı, "Bu kadar önemli bir programı böyle ruhsuz ve tatsız hâle getirebilmek büyük başarıdır!" ifadesini kullandı. 

Bardakçı, “Program buz gibi idi, hiçbir esnekliği yoktu' diye kimsenin hakkını yemeyeyim: Kapanıştan hemen önce çok büyük, hattâ dünya televizyonculuğunda hem devrim hem de deprem sayılabilecek güçte bir espri yapıldı" ifadesini kullanarak bu esprinin Küçükkaya'nın “Nasıldım ama? İşi iyi götürdüm mü? Moderatörlüğümü beğendiniz mi? Âdil miydim?" soruları olduğunu kaydetti. Bardakçı tepkisini şöyle sürdürdü: 

Moderatörü her iki adayın partileri seçmiş, formatı da herhalde yine partiler belirlemişti ama nedendir bilmem, bu tuhaf format Binali Bey ile İmamoğlu’nun programda karşılıklı konuşmalarına izin vermiyordu!

Hani birisi ile mahkemelik olur ve hakimin karşısına çıkarsınız; dâvâ ettiğiniz yahut sizi dâvâ eden adam ile lâf yarıştırmaya başladığınız anda hakim araya girip “Susun! Soruları sadece ben sorarım! Birbirinize lâf etmeyin, bir diyeceğiniz yahut soracağınız varsa bana söyleyin, ben sorayım!” der ya, işte onun gibi…

Ve bu soğuk formatın katılımcıları cendereye sokmasının neticesinde ortaya böyle ruhsuz ve yapılan konuşmalardan da hatırda tek bir cümlenin kalmadığı bir program çıktı!

Yazının tamamı için tıklayın