Gündem

Murat Ağırel: Ormanlık alanları koruması gereken Orman Bakanlığı ağaçları kesiyor ve villa yaptırıyor!

10 Ağustos 2024 11:04

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe'de birkaç yıl önce "sulanabilir tarım arazisi” vasfından çıkartılarak “Evreşe Belediyesi mücavir alanı” olarak belirlenen bölgenin önce AKP'li Evreşe Belediyesi tarafından "mesire alanı" olarak kiralandığını, ardından Adilhan köyü sahilinde ormanlık alanda ağaçların kesilip bölgeye yirmiden fazla villa inşa edildiğini anlattı. Ağırel, ağaçların kesiminin ise Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'nce yapıldığını aktardı. 

Murat Ağırel, "Evreşe talanı" başlıklı yazısında, şarkılara ve türkülere de konu olan Evreşe'deki mesire alanında 20'den fazla, ikişer katlı villaların yükseldiğini belirterek, "Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Saros Şefliği sorumluluğundaki 223 no’lu orman bölgesinde, özel çevre koruma (ÖÇK) bölgesi ve turizm koruma geliştirme bölgesi olarak ilan edilmiş olan yerde, denize sıfır noktadaki orman yok edilerek villa inşaatları yapılıyor" dedi. 

"Sahi bu ormanlık alan içine bu villa inşaatlarına kimler izin ve onay vermiştir?" diye soran Ağırel, şunları yazdı:

"Daha önce Gelecek Partisi ilçe başkanı olan bölgede tanınan siyasetçilerden Aysun Tarıman, bu soruları Orman Genel Müdürlüğü’ne sormuş ve 2024 Nisan ayında da cevap verilmiş: '22 Eylül 2017 tarihinde yapılan ihale ile orman parkının işletmeciliğini Evreşe Belediyesi Başkanlığı almıştır. Tesislerin yapılacağı yerlerde bulunan ağaçların kesilebilmesi için Keşan İşletme Müdürlüğü’nce damga yapılarak hazırlanan kesim izin raporu makam tarafından 3 Mayıs 2023 tarihinde onaylanmıştır. Ağaçların kesim işi Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nce yapılmıştır.‘'

Yani ağaç kesimini, inşaatı kabul etmişler."

"Gözümüz gibi bakmamız gereken ormanlara topraklara durup dururken para için neden saldırıyoruz? Kabullenemiyorum" diyen Ağırel, "Ormanlık alanları ve ağaçları koruması gereken Orman Bakanlığı ağaçları kesiyor ve villa yaptırıyor!" ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın