Gündem

Murat Ağırel, Bursa Osmangazi Belediyesi'nin şikâyet üzerine iki kez iptal edilen ihalesini yazdı: Vay halimize...

"Acaba bunun gibi daha kaç tane ihale böyle kabul edildi?"

29 Mayıs 2021 08:38

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Bursa Osmangazi Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan "bitümlü sıcak karışım asfalt kaplama ve yama yapılması işi" ihalesinin iptaline dikkati çekti.
Söz konusu ihalenin 2020 yılında da düzenlendiğini ancak onun da "Şikâyet Üzerine Kamu İhale Kurulu Kararı ile İptal" nedeniyle iptal edildiğini belirten Ağırel, söz konusu ihalenin şartnamesinde tüm giderleri yüklenici tarafından karşılanacak yurt içi veya yurt dışı 1 adet teknik gezi düzenlenmesi istendiğine dikkati çekti.

"İlginç değil mi? Daha ilginci bu geziyle ilgili birim fiyat teklif cetvelinde teknik şartnamenin anılan maddesinde öngörülen gezi için ayrı bir satır açılmamış. Hiçbir bilgi verilmemiş... Bu ülkede artık insan şaşırma yetisini yitiriyor" diyen Ağırel, "Bu ihale, iptal edilenlerden bir tanesi... Acaba bunun gibi daha kaç tane ihale böyle kabul edildi? Tekrar edeyim; Vay halimize" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Gri pasaport skandalı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonu ile Almanya'ya giden 43 kişinin geri dönmemesi ile ortaya ve başka belediyelerde de benzerlerinin yaşandığı iddiaları üst üste ortaya atılan toplu iltica olayları muhalefetin tepkilerine neden olmuştu. İçişleri Bakanlığı, 29 Nisan'da yapılan açıklamada, 29 belediyeye yönelik 'Gri Pasaport Soruşturması' başlatıldığı bildirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018'den sonra belediyelerden grup halinde yurt dışına çıkan kişi sayısının 2 bin 872, bunlardan pasaport süresi dolup da dönmeyen kişi sayısının ise 804 olduğunu söylemişti.