Dünya

Mumbai'de uçağın çarpması sonucu onlarca flamingo öldü

22 Mayıs 2024 11:44

T24 Dış Haberler

Batı Hindistan'ın Mumbai kentinde bir uçağın çarpması sonucu 39 flamingo öldü.

300'den fazla yolcunun bulunduğu Emirates uçağı, olayın ardından güvenli bir iniş gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Yetkililer, kuşların normal rotalarından sapıp uçuş yoluna çıkıp çıkmadıklarının henüz netlik kazanmadığını söyledi. Her yıl kasım ayı civarında binlerce flamingonun Mumbai'ye göç ederek şehrin sulak alanlarını birkaç aylığına evleri haline getirdiği biliniyor. 

Bir Emirates sözcüsü yerel basına, Dubai'den Mumbai'ye giden uçağın iniş sırasında kuş çarpmasına karıştığını doğrularken, "Uçak güvenli bir şekilde indi, tüm yolcular ve mürettebat yaralanmadan uçaktan ayrıldı. Ancak ne yazık ki çok sayıda flamingo kayboldu ve Emirates bu konuda yetkililerle işbirliği yapıyor" diye konuştu. 

Flamingo ölümleri, Mumbai'nin bir banliyösü olan Ghatkopar'da bir grup çocuğun yolda ölü kuşları fark etmesiyle ortaya çıktı.

Çevreciler yerel basına, kazanın kuşların yakındaki bir sığınağa doğru uçarken yollarını değiştirmek zorunda kalması sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyleyerek, durumdan bölgeye döşenen elektrik kablolarını sorumlu tuttu.

Indian Express gazetesine konuşan çevreciler, "Flamingoların bu yüksek elektrik hatlarını aşmaya çalışırken hazırlıksız yakalanıp uçak tarafından vurulmaları muhtemel" ifadelerine yer verildi.