Gündem

Müjdat Gezen'den Akşener'e: Kendisine Meclis'te grup kurma şansı veren Kılıçdaroğlu'na bu denli sert çıkmasına bir anlam veremedim

Akşener, Altılı Masa'dan ayrılırken 'Asena' tavrını bir kenara koyup, öğretmen barışçılığı üslubuyla gitseydi sanki daha şık olurdu.

04 Mart 2023 21:17

T24 Haber Merkezi

Sanatçı Müjdat Gezen kaleme aldığı mektupta,  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Kendisine Meclis'te grup kurma şansı veren Kılıçdaroğlu'na bu denli sert çıkmasına bir anlam veremediğimi de belirtmek isterim" düşüncesini dile getirdi.

Müjdat Gezen, İyi Parti lideri Akşener'in, ağır ithamlarda bulunarak Altılı Masa'dan kalktığını açıklaması hakkında görüşlerini dile getirdi. Akşener'in üslubunun "çok sert" olduğunu söyleyen Gezen, "Akşener masadan kalkabilir, fakat o üslubu hiç yakışık olmadı diyebilirim, çok sertti" dedi. Akşener'in "eski video bantlarını izlemesi" gerektiğini hatırlatan Gezen, Akşener'in, 'ben Kemal Kılıçdaroğlu için ne övgüler yapmışım' diyebileceğini dile getirdi.

TV100 ekranlarında Uğur Dündar'ın programına mektup yollayan Gezen, mektubunda şu dizelere yer verdi:

"Türkiye son dönemde 2 deprem yaşadı. Siyasi deprem can alıcı olmamakla birlikte biraz can yakıcı oldu. Meral Akşener'in bence kendine göre haklı nedenlerle masadan kalkması olağan sayılabilir.

"Akşener, Altılı Masa'dan ayrılırken 'Asena' tavrını bir kenara koyup, öğretmen barışçılığı üslubuyla gitseydi sanki daha şık olurdu"

Ancak insana da sorarlar: 'Hanımefendi, siz son zamanlarda yurt dışında mıydınız' diye... Ben bu meseleye mizahçı şapkamı bir kenara koyup, 42 yıldır yapmaya çalıştığım öğretmen barışçılığımla yaklaşmak istiyorum.

Akşener, politikacı olduğu kadar bir öğretmendir de. Altılı Masa'dan ayrılırken 'Asena' tavrını bir kenara koyup, öğretmen barışçılığı üslubuyla gitseydi sanki daha şık olurdu.

"Öğretmenler barışçıdır, topluma barış mesajları verir, yıkıcı olmaksa kolaydır"

Diyebilir ki; 'nasıl davranacağımı senden mi öğreneceğim?' Estağfurullah. Benim kimseye öğretecek bir durumum yok. Sadece yaşadığım 80 yıl içinde, yaşadıklarımdan öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım.

Meral Akşener eski video bantlarına bir kere daha bakıp, 'ben Kemal Kılıçdaroğlu için ne övgüler yapmışım' der belki. Çünkü öğretmenler barışçıdır, topluma barış mesajları verir, yıkıcı olmaksa kolaydır.

"Kılıçdaroğlu'na bu denli sert çıkmasına bir anlam veremediğimi de belirtmek isterim"

Sayın Akşener anketlere bakarak karar vermişse, o zaman Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinden önceki anketlerine de bir kere daha bakmasını öneririm. Garibanın hiç şansı yoktu o anketlere göre. Akşener masadan kalkabilir, fakat o üslubu hiç yakışık olmadı diyebilirim, çok sertti. Ben onun sahada sert tavrını seviyorum. Ama kendisine Meclis'te grup kurma şansı veren Kılıçdaroğlu'na bu denli sert çıkmasına bir anlam veremediğimi de belirtmek isterim.

Şu anda bir bireysel anket yapılırsa Sayın Akşener, büyük oy kaybına uğramıştır. Hayattan öğrendiklerim bana bunun böyle olduğunu söylüyor. Belki kendisi de üzüntülüdür bu konuda.

"Her şeye rağmen her şey çok güzel olacak"

Sevgili Muharrem İnce sevdiğim bir insan, bunu o da bilir. İyi bir öğretmen İnce, politik sahada iyi bir hatip olmasının nedenlerinden biri burada yatar. Ben ondan bir beklenti içerisindeyim. Barışçıl tavrıyla bu konuda aklın yanında olmasını beklerim ve dilerim.

Masaya oturmak şart değil ama destek vermek iyi olur derim. Sonunda herkesin de bildiği gibi burada anahtar HDP'nin elindedir. Onlar olmadan hiçbir şey olmaz. Ve sanırım HDP bu 5'li Masa'nın yanında olacaktır. Diğer sol partiler de sanırım aynı çizgide olacaklardır. Bence her şeye rağmen her şey çok güzel olacak."