Seçim 2024

Muhtarlıktan milletvekili adaylığına: 30 yıldır girdiği hiçbir seçimi kazanamadı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan ve 30 yıldır muhtarlıktan milletvekilliğine kadar her seçimde aday olan Menderes Koçak, 31 Mart yerel seçimlerinde de seçim yarışında "liste başı" olduğunu söyledi

25 Şubat 2024 15:02

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Menderes Koçak, önümüzdeki seçimlerde hem köy muhtarlığı hem de belediye başkanlığına aday oldu. 

Sandıklı'ya bağlı Kızılca köyünde oturan evli ve 3 çocuk babası çiftçi Menderes Koçak'ın adaylık serüveni, 1994 yılında köyünden muhtar adayı olmasıyla başladı. Bugüne kadar beş kez bağımsız Sandıklı belediye başkan adaylığı, bir kez bağımsız Afyonkarahisar milletvekili adaylığı, Sandıklı Çay Mahallesi'nden bir kez muhtar adaylığı, Kızılca köyünden ayrı dönemlerde ikisi ara seçim olmak üzere toplam 10 kez muhtar adaylığı olmak üzere 17 kez aday olan Menderes Koçak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de tekrar Sandıklı bağımsız belediye başkan adayı ve Kızılca köyü muhtar adayı oldu.

Hiç kazanamadı

Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan Menderes Koçak, bu seçimde liste başı olduğunu iddia ederek, hem köy muhtarlığını hem de belediye başkanlığı seçimini kazanacağını söyledi. Elektrikli bisikletiyle seçim çalışmalarını yürüttüğünü aktaran Koçak, muhtarlık ve belediye başkanlığı seçiminin ikisini de kazanması durumunda belediye başkanlığını tercih edeceğini anlattı.

Koçak, "1994 yılında köyümden muhtar adayı olarak başladım. Bu 30'uncu yılım. Bağımsızlıktan da vazgeçmedim. Çünkü insanlık kazansın. Her şey insanlık için. 2007 yılında bağımsız milletvekili adayı oldum. Nasip, kısmet olmadı. Bildiğimden hiç sapmadım. 15 seçim atlattım. Bu seçimlerde de belediye başkanlığı ve köyüme muhtar adaylığı olmak üzere çift dikiş sayarsak 19 olacak. Köyün peşini bırakmama nedenim ise yavaş yavaş alt kademeden başlayıp, yukarı doğru gitmek. Amacım, milletvekili olmaktı ama nasip, kısmet olmadı" dedi. (DHA)