Ekonomi

"Muharrem İnce sanki, yarın göreve başlayacakmış gibi çalışıyor"

"İnce geniş bir kadroyla memleket meseleleri üzerine çalışmalar yapıyor"

30 Ekim 2019 07:21

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, CHP'li Muharrem İnce'nin "Sanki, yarın göreve başlayacakmış gibi çalıştığını, gündemden kopmadığını" söyledi. 

Öztürk, "İnce, inceden inceye çalışıyor" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:

(...) İnce'nin partide şimdi bir görevi yok. Ama geniş bir kadroyla memleket meseleleri üzerine çalışmalar yapıyor. Örneğin dış politikadaki gelişmeler oturulup enine-boyuna tartışılıyor. Ekonominin durumu uzmanları tarafından anlatılıyor. Sanki, yarın göreve başlayacakmış gibi çalışılıyor, gündemden kopmuyor. İnce'nin bir özelliği de her çalışma konusu ile ilgili notları kalemle yazması oluyor. CNN Türk'te, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İnce, hemen her konuda hazırlık yapmış ve her konuyu da el yazısıyla yazmış. Hangi konuda soru yöneltiliyorsa, İnce, hemen o kağıtları çıkarıyordu.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifini nasıl aldığını şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanlığı seçiminden yaklaşık 6 ay kadar önce genel başkana gidip, aday olmasını önerdim. Eğer aday olmayacaksa ben aday olacağımı söyledim. Konu orada kaldı. 28 ya da 29 Nisan tarihinde genel başkan beni yanına davet etti, anketler yaptırdık, senin aday gösterilmeni isteyenlerin oranı yüzde 85 civarında.”

Bu konuşma ikisinin arasında kaldı. Kimsenin duymasını istemiyorlardı. Kılıçdaroğlu, Mayıs ayının ilk haftasında İnce'nin adaylığını açıklayacaktı.  Bu arada da Muharrem İnce'nin hazırlık yapması gerekiyordu. Ortada daha ne fotoğraf, ne otobüsün giydirilmesi vardı. Bir de şöyle bir durum vardı: Açıklama yapmadan fotoğraf çektirmesi halinde, bu duyulacak ve İnce'nin aday olduğu ortaya çıkacaktı. Fotoğraf için stüdyoya gitmedi, gizli saklı bir şekilde arkadaşının ofisinde çektirdi. CHP'nin otobüsünde bulunan Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları çıkarıldı, yerine İnce'nin fotoğrafları giydirildi.

Yazının tamamı için tıklayın