Gündem

Muharrem İnce: Rıfat Serdaroğlu’nun siyasallaşan yargı tarafından cezaevine gönderilmesi zulümdür

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

28 Aralık 2022 18:14

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun yarın cezaevine gönderilecek olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı'nın mahdumu ile ilgili iddiaları gündeme getirdiği için siyasallaşan yargı tarafından ceza verilmesi ve cezaevine gönderilmesi zulümdür" dedi.

İnce, 2018'de kaleme aldığı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili bir yazısı gerekçe gösterilerek çarptırıldığı 2 ay 17 gün hapis cezası uyarınca yarın cezaevine girecek olan Serdaroğlu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Kararı yargının sefaleti olarak değerlendiren İnce, "Bu hukuksuz kararları alanlar ileride yargılanacaktır" dedi.

Muharrem İnce'nin paylaşımı şöyle;

"Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı'nın mahdumu ile ilgili iddiaları gündeme getirdiği için siyasallaşan yargı tarafından ceza verilmesi ve cezaevine gönderilmesi zulümdür, yargının sefaletidir. Bu hukuksuz kararları alanlar ileride yargılanacaktır."

TIKLAYIN I Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, Bilal Erdoğan hakkındaki yazısı nedeniyle yarın cezaevine girecek