Gündem

Muharrem İnce: Memleketimizi kutuplaşmadan çıkaracağız; iyiler bir tarafta, kötüler diğer tarafta toplanmış değil

17 Mart 2023 14:06

Son dönemde gazetecilere "küsmesiyle" gündeme gelen ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamalar gündem olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Memleketimizi derin ve sağır kutuplaşmadan çıkaracağız. İyiler bir tarafta, kötüler diğer tarafta toplanmış değil" dedi. 

Gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya'ya küsmesi ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a çıkışmasıyla gündeme gelen Muharrem İnce, son olarak Ahmet Hakan'a konuştu. İnce, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere gireceğini belirterek, "Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım" dedi. 

İnce, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Memleketimizi derin ve sağır kutuplaşmadan çıkaracağız. İyiler bir tarafta, kötüler diğer tarafta toplanmış değil. Her iki tarafın da iyileri ve kötüleri var. Hedefimiz, makul çoğunluğu oluşturan iyilere ulaşmaktır. Barışmalıyız, büyümeliyiz ve adil bir şekilde bölüşmeliyiz. Gençler bütün ümidim sizdedir" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Muharrem İnce: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa seçim riske girer, her durumda benim kalmam lazım