Gündem

Muharrem İnce: Kemal Kılıçdaroğlu sarayın veya dış güçlerin adamı değildir

16 Ağustos 2024 11:51

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci Fatih Altaylı ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan polemiğe dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. "Kemal Kılıçdaroğlu sarayın veya dış güçlerin adamı değildir" diyen İnce, Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaretleri kınayarak, "Yapmayın beyler" dedi.

Muharrem İnce, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 13 yıl CHP Genel Başkanlığı yapmış olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen ifadeleri sert bir dille kınadı. İnce, "Kemal Bey ile parti içinde mücadele ettim ama hiçbir zaman hakaret etmedim" dedi.

İnce, "Yıllardır çantasını taşıyan, yalakalıkta kimseye fırsat vermeyenlerin şimdi vurun abalıya korosunda yer alması en hafif tabirle ayıptır. Yapmayın beyler!" ifadelerini kullandı, "Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan bu tür saldırıların haksız olduğunu ve delikanlılık gereği doğruyu savunmak gerektiğini" vurguladı.

Muharrem İnce, geçmişte kendisine atılan "Saraya giden CHP’li" iftirası sırasında Kılıçdaroğlu'nun kendisini savunmamasını da hatırlatarak, buna rağmen Kılıçdaroğlu'na yönelik "Sarayın Adamı" suçlamalarına gönlünün razı olmadığını belirtti. İnce, doğruların söylenmesi gerektiğini ifade ederek, "Ben doğruyu bilir, doğruyu konuşurum. Delikanlılık bizde kalsın" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Muharrem İnce'nin bu açıklamaları, siyaset arenasında büyük yankı uyandırırken, Altaylı-Kılıçdaroğlu tartışmasının nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.