Gündem

Muharrem İnce hakkındaki paylaşımları yapan Ali Yeşildağ hesabının geçmişi ortaya çıktı

12 Mayıs 2023 14:23

Geçen günlerde sosyal medyanın gündemine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler düştü. Görüntülerin kısa sürede sahte olduğu anlaşıldı. Söz konusu paylaşımı yapan Ali Yeşildağ adındaki hesabın geçmişi ortaya çıktı. Hesabın sahibinin AKP'li bir troll olduğu öne sürüldü.

Son dönemde yayımladığı videolarla iktidara yakın isimler hakkında iddialar ortaya atan Ali Yeşildağ’ın adının ve fotoğrafının kullanıldığı bir Twitter hesabından, İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınlanmış, söz konusu videonun sahte olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından İnce, önceki gün cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

Siyasetteki kaset kumpası tartışması devam ederken; söz konusu hesabın Ali Yeşildağ ile alakasının olmadığı ve geçmişte AKP'li trollerce kullanıldığı iddia edildi. Hesabın, ID değiştirmeden önce Ayşe Minyeli adıyla tweet attığı dönemde 6284'ün kaldırılmasını istediği, Atatürk aleyhine tweet atıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdüğü, hilafeti savunduğu, Ümit Özdağ ve Nevşin Mengü'ye hakaret ettiği görüldü.

Sosyal Medya Manipülasyonu Araştırmacısı Dr. Tuğrulcan Elmas hesabın geçmiş dönem paylaşımlarını araştırarak bir dizi paylaşım yaptı.

Elmas'ın iddiaları şöyle oldu:

“Muharrem İnce'ye kaset iftiralarını atan ve Ali Yeşildağ'ı taklit eden Ali_Yesilda hesabının id'si 1518344680739590145

Bu hesabın geçmişte kullandığı isimler:

@Ayse_Minyeli

@___5N1K___

@MuhammdYak21

@Ismet_Ozl

Bu hesabın eski kimliği @Ayse_Minyeli'nin tweetleri çok ilginç.

Ali_Yesilda Twitter'a @Ismet_Ozl adıyla Nisan 2022'de katıldı.

Biraz takipçi topladıktan sonra Psikolog Ayşe Minyeli Hanım olmaya karar verdi. Ayşe Hanım tam bir RTE sevdalısı

Ali - pardon - Ayşe Hanım'a göre @nevsinmengu bir vatan haini

Nevşin Mengü'nün hain olduğu konusunda Ayşe Hanım'ı onaylayan fatihtpkr'nın paylaşımları

Yılmaz Özdil (yılo) da bir hain, bir kitabı 500 dolara satıyor

Ona göre Ümit Özdağ ırkçı bir faşist

Ama kendisi vatansever. Vatan onun tekelinde çünkü

Din de onun tekelinde

Kadın düşmanı, 6284'ün kalkmasını isteyenlerden

Hesap henüz küçükken sıradan bir tweetine @bykktl_syprrr isimli hesap beğeni yapmış.

Peki bu hesap nasıl büyüdü ve kaale alınmaya başladı? Bu hesap ilk açıldığı Nisan ayında İsmet Özel'i taklit ediyordu. Sonra hesap büyütülüp Ayşe Minyeli isimli psikolog troll hesabına evrildi.

Hesap sonra Nisan'da @___5N1K___ adıyla tweet atmaya başlıyor, ardından @MuhammdYak21 ve en son Ali_Yesilda oluyor. İnce DenizBank'tan dekont aldı yalanını da paylaşıyor

Yani bu hesap henüz küçük bir hesapken aktrollük yapıp Ak Partililerden beğeni alarak büyüdü ve propaganda yaptı. O yüzden hesabı takip edince önerilen hesaplar hep Ak Partili.

Peki bu hesap şimdi niye İnce'ye ve biraz da Ak Parti'ye operasyon yapıyor?

1- Hesap çalındı Fetö'nün eline geçti

2- Hesabı yöneten Ak Partili Ak Parti'ye karşı döndü arada İnce'yi de harcadı

3- Hesabı kontrol eden Rus troll

4- Ali Yeşildağ ifşalarını sulandırmak için taktik

3.sü en saçma ihtimal, Rus troll olan hesap niye Google translate ile ergen gibi Rusça bir şeyler gevelesin. Ruslar bu kadar zeki değil ya.

Ayrıca Twitter 2017-2022 arasında tonla Rus ifşaladı, bir kere bile Türkiye trolleyen Rus çıkmadı.

Not: Tweet silindi

Hesap hala aynı kişide mi? Yoksa fetö mü çaldı? Hesabın hala aynı kişide olma ihtimali şu yüzden var:

1- Ayşe Minyeli'yken kadın düşmanıydı, hala kadın düşmanı. Ak Partili kadınlara salça olmuş.

2- Hala Yılmaz Özdil'in kitap fiyatlarına takık

Peki 4. ihtimal ne alaka? Hesabın Muharrem İnce'ye attığı iftiralar tamamen saçmalık, Google'dan 18+ görüntü bulup Muharrem diye paylaşıyor bu paylaşımlar anında teyitleniyor ama muhalefete karşı "kasetle komplo yapıyorlar" propagandasına mani olunamıyor. Bu resmen hedef şaşırtma

Benim veride bulduklarım bunlar. Hepsi açık kaynak, isteyen kendi kontrol edebilir:

https://web.archive.org/web/*/www.twitter.com/Ayse_Minyeli

Bilim adamı kimliğimle bu şudur diyemiyorum gördüğümü söylüyorum. Ama şu an birileri tarafından yapılan propagandanın aksine CHP'nin aleyhine herhangi bir iz bulamadım.

Hesabın başından beri AKPli görünümlü FETÖcü olabileceğini Minyeli'nin buna ipucu olduğunu söyleyenler oldu. Bu ihtimal var, ancak:

1-AKPliler niye CHPnin kaset komplosu diye hesabı işaret ediyor?

2-Fetöcü Cevheri hesaba niye karşı?

3-Sıfırdan hesapla AKPli kitle yapmak kolay mı?

Ali_Yesilda hesabı 24 Nisan 2022'de @Ismet_Ozl olarak dünyaya geldi demiştik. Hesabı ilk duyuran ve takip edin diyen isim Menzil cemaatinden Dr. Ali Edizer. Takipçileri de onaylamış hemen

Ya bu kişi kandırıldı ya da hesabın arkasındaki kişilerle alakası var.

Tweet hala duruyor

Yani troll arkadaşlar haklı çıkabilirsiniz, hesabın arkasında cemaat olabilir. Ama başka cemaat. Nisan 2022'de @Ismet_Ozl diye arattığımızda bol Türk bayraklı dindar hesaplardan Ali_Yesilada hesabına etkileşim verildiğini görüyoruz.

Dahası var, Ismet_Ozl henüz Twitter'a yeni gelmişken 1519015411899146240 idli tweeti atmış. Tweeti Fatih Tezcan retweetlemiş. Ismet_Ozl tweetini silinmiş, tweet silindiği için Fatih Tezcan retweeti de silinmiş. Ama Fatih Tezcan'ın RT'sini gören Mehmet Kurt tweete cevap yazmış ve Ismet Ozl ve onu retweetleyen Fatih Tezcan, Mehmet Kurt'un cevabında yanyana gözüküyorlar apaçık bi şekilde. Bu da Fatih Tezcan'ın retweetlediğine kanıt. Tweet hala duruyor.

Bunlar Ali_Yesilada hesabını ilk kimin piyasaya sürdüğüne karşı delil olabilir.

Sahte İsmet Özel hesabına insanlar sonra uyanmış bu hesap sahte demişler. Kimsenin hakkına girmemek için tekrar yazayım, belki biri Dr. Ali Edizer ve Fatih Tezcan'ı kandırdı bilemiyorum ama Edizer'in hesap yeni açıldığında bunu takip edin diye duyuru yapması kuşku verici.

Bunları nereden biliyorsun yoksa Minyeli sen misin diyen zeki arkadaşlar. Öncelikle aferin çok iyi düşünmüşsünüz. Anlatayım: Ali_YesilAda hesabının numarasını buldum. Sonra Twitter'ın halka açık paylaştığı tweetlerde numarayı aradım. Minyeli ismine ulaştım. Gerisi açık kaynak.

Deli Balta / 025DeliFisek hesabının da Mayıs 2022'de Ismet_Ozl ( Ali_Yesilda ) reklamı yaptığı ortaya çıktı. Tweet hala duruyor. 025DeliFisek hesabı da AKP'liler tarafından takip ediliyor. Ya içeriden, ya da iyi sızmış.