Gündem

Muharrem İnce'den "sözde sanatçılar" özrü: Üzerimize çok gelindi, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum

28 Mart 2023 06:39

Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sanatçılara yönelik sarf ettiği "sözde sanatçılar" ifadesinden dolayı özür diledi.

İnce, geçtiğimiz günlerde bir açıklamasında, "sözde sanatçılar" ifadesini kullanmıştı. Fazıl Say, Genco Erkal, Gonca Vuslateri, Şahan Gökbakar ve Gökhan Özoğuz ve birçok sanatçı, İnce'nin bu sözlerine tepki göstermişti.

"Özür diliyorum, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır"

İnce, gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayımladı. İrlanda asıllı ABD'li yazar John Steinbeck'ten bir alıntı yapan İnce, "sözde sanatçılar" ifadesinden dolayı bütün sanatçılardan özür dilediğini söyledi.

İnce, özür mesajında şu sözlere yer verdi:

"John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan 'sözde sanatçılar' şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır."

TIKLAYIN - Gonca Vuslateri: Muharrem İnce'ye pozitif baktığım günlerimin Allah tertemiz belasını versin

TIKLAYIN - Fazıl Say’dan Muharrem İnce'ye: Kim ulan sözde sanatçı, ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız?