Politika

Muharrem İnce: Bu kumpası ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte bozarız

"Bu kumpas CHP'ye ve benden çok Kılıçdaroğlu'na kuruldu"

23 Kasım 2019 17:41

Gazeteci Merdan Yanardağ, Beştepe'ye gidip Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la görüştüğü iddia edilen Muharrem İnce'nin "Bu kumpas CHP'ye ve benden çok Kılıçdaroğlu'na kuruldu, bunu ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte bozarız" dediğini aktardı.

Yanardağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin kendisini aradığını ve konuya ilişkin bilgi verdiğini söylerken, "Muharrem İnce bir paylaşımım üzerine beni aradı.. İnce, 'Bu kumpas CHP'ye ve benden çok Kılıçdaroğlu'na kuruldu' dedi" ifadesini kullandı. Yanardağ, partide disiplin soruşturması da isteyeceğini de belirten İnce'nin "Bu kumpası ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte bozarız" dediğini belirtti.

Candaş Tolga Işık: İnce, "Bu yüzde 100 genel merkez kaynaklı bir komplodur" dedi

Muharrem İnce'yle görüştüğünü açıklayan bir diğer gazeteci Candaş Tolga Işık, İnce'nin konuya ilişkin "Bu yüzde 100 genel merkez kaynaklı bir komplodur. Parti zor duruma düşmüştür, bunun sebebi de parti yönetimindeki bir gruptur" dediğini aktardı.

İnce'yle telefonda konuştuğunu belirten Işık'ın açıklamaları şöyle:

"Bu yüzde 100 genel merkez kaynaklı bir komplodur. Parti zor duruma düşmüştür, bunun sebebi de parti yönetimindeki bir gruptur. 24 Haziran gecesi bana atılan iftiraların sahipleriyle 'Saray'a gitti' iftirasını atanlar aynı kişilerdir. Bu durumdan fayda çıkarmak değildir, planlı bir harekettir, prodüksiyondur. Bir gazetecinin yalan haberinden de ibaret değildir.

"Genel Başkan gerçekten doğruladı mı, bunu açıklamak zorundadır"

"​Şu saatten sonra haberin kaynağı kimdi kim değildi kısmının bir önemi yoktur. Orayı geçtik. Yapılacak bir tane iş var. Söz sırası Sayın Genel Başkan'dadır. Sayın Genel Başkan konuşmalıdır. Gerçekten doğruladı mı bunu doğrulamadı mı? Bunu açıklamak zorundadır."