Gündem

Muhalefetten SADAT tepkisi: Bu paralel yapılanmanın bulunduğu yerler, kampları incelenmeli

16 Temmuz 2022 07:41

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin başkanı olduğu ASSAM’ın düzenleyeceği kongrede “İslam Ülkeleri Konfederasyonu İçişleri Bakanlığı” kurma ilkesinin gündem olmasının ardından muhalefetten tepki geldi. CHP YDK Başkanı Uğur Bayraktutan, “SADAT Paramiliter bir güçtür” dedi. CHP PM Üyesi Ali Mahir Başarır ise yapının incelenmesi çağrısı yaptı.

Adnan Tanrıverdi’nin başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ASSAM) kasım ayında düzenleyeceği kongrede “İslam Ülkeleri Konfederasyonu İçişleri Bakanlığı” kurmanın ilkelerini belirlemeyi hedeflediği öğrenilmişti. Son olarak SADAT’ın internet sitesinde yer alan bilgilerde de kurumun Emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını belirtmesi gündem olmuştu. Söz konusu gelişmelerin ardından muhalefetten tepki geldi.

CHP YDK Başkanı Uğur Bayraktutan, “SADAT paramiliter bir güçtür. Mustafa Kemal’in ordusuna karşı, alternatif olarak bir gölge ordu oluşturmak istemektedir. Bunun başındaki cumhurbaşkanının eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi laik Cumhuriyete ve Mustafa Kemal’in ordusuna tam zıt bir kişidir” dedi. ASSAM’ın daha önce de Asya ve Afrika kıtalarını kapsayan “ASRİKA İslam Devlet Birliği” kurulmasını istediğini anımsatan Bayraktutan, “Hedefleri arasında bulunan İstanbul başkentli İslam ülkeleri konfederasyonu gibi bir yapı nasıl kurulacaktır? Türkiye nasıl şeriatla yönetilen İslam ülkesi konfederasyon üyesi yapılacak ve başkenti Ankara’dan İstanbul’a nasıl taşınacaktır? Tüm bu hedefler Türkiye Cumhuriyeti’ni, anayasasını yapı olarak tamamen değiştirmek, yerine başka bir ülke, başka bir devlet kurulması anlamını taşımaktadır” tepkisini gösterdi. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, “Bu oluşumun mevcudiyeti bile anayasaya aykırı. Resimleri var, bir dönem cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış. Bu da paralel bir yapılanmadır. Bu yapının bulunduğu yerler, kampları incelenmeli” çağrısını yaptı.


TIKLAYIN - SADAT, emniyet ve jandarmaya silah temininde aracılık ve cephane tedarik işi yaptığını açıkladı