Seçim 2024

"Muhalefet nasıl yapılır göstereceğiz" diyen AKP'li Varank: 'İstanbul'da bir belediye başkanı makam odasına jakuzi yaptırmış' diye iftira atıyorlar

10 Nisan 2024 20:18

AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, 31 Mart'ta bekledikleri neticeyi alamadıkları seçimleri, bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyledi. CHP’nin takipçisi olacaklarını söyleyen Varank, “Muhalefet nasıl yapılır, bunu da onlara göstereceğiz. Biz onlar gibi yalan, iftira siyasetinden anlamayız" dedi. İsim vermeden CHP'li belediye başkanlarının, önceki AKP'li belediyelere eleştirilerini de "iftira" olarak nitelendiren Varank, Sancaktepe Belediyesi'ndeki "jakuzi" tartışmasına da değindi. Varank,  "Tıpkı geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımıza iftira attıkları gibi, 'Bu külliyede altın klozet varmış' dedikleri gibi 'İstanbul'da bir belediye başkanımız makam odasına jakuzi yaptırmış' diye iftira atabiliyorlar" diye konuştu.

AKP Bursa İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AKP Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, eski AKP Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AKP İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile çok sayıda partili katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da  81 ildeki teşkilat bayramlaşmasına videokonferansla katılar AKP'lilere hitap etti. 

TIKLAYIN - AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin 6 bin metre karelik başkanlık katında jakuzi varmış

TIKLAYIN-Sancaktepe'nin eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, Başkanlık katında jakuzi olduğunu yalanladı: Hodri meydan!

Programda konuşan AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonuçlarını değerlendirdi. AKP teşkilatlarının her zaman hedefe yürüdüğünü söyleyen Ala, “AKP'nin kıymetli emek verenleri hiç merak etmeyin. Önümüzdeki dönemi her alanda eş zamanlı reformlar yaparak Türkiye'nin, milletimizin ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri ayaklarına götürme dönemi olarak değerlendireceğiz. Geçtiğimiz seçimde de bütün teşkilat mensuplarımız, gece gündüz çalıştınız. Bütün önceki dönem milletvekillerimiz, arkadaşlarımız biliyorum ki gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar ama milletin de bize verdiği dersi iyi okumamız lazım” ifadelerini kullandı.

Ala: Önümüzdeki dönemi reformlar dönemi olarak geçirmek boynumuzun borcu"

Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP'nin temel vasfı da milletin verdiği mesajı olduğu gibi doğru dürüst okuyabilmektir. Şimdiye kadar hep bunu yaptık. Bundan sonra da suçlu arama yerine, suç varsa, değerlendirilmesi gereken bir şey varsa o bizlerde. Orada hiç şüphe yok ama milletimizin mesajını doğru dürüst okuyabilmektir, hüner. Bunu, bütün Türkiye siyasetinin doğru dürüst yapması icap eder. Onun için önümüzdeki dönemi, milletimizin ihtiyaç duyduğu reformlar dönemi olarak geçirmek bizim boynumuzun borcudur. Önümüzdeki mevcut durumu iyi okuyarak, yolumuza Türkiye Yüzyılı vizyonuyla devam edersek, 2028'de bu millete bir zafer daha hediye ederiz. Mesele problemi doğru dürüst okuyabilmektir. Nasıl ki baştan beri söylüyorum, aman başarılarımıza güvenip rehavete kapılmayalım. İnşallah önümüzdeki dönemi AKP'nin yeniden amatör bir ruhla, fakat bütün tecrübelerini dikkate alarak, profesyonel bir anlayışla hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğü bir dönem olarak ortaya koyacağız. Buradan büyük bir başarı çıkaracağız."

TIKLAYIN-Jakuzi polemiği büyüyor| CHP'li Alper Yeğin'den açıklama: Batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım

TIKLAYIN - Jakuzi krizi| AKP'li Akpınar'dan Sancaktepe Belediye binasının önünde açıklama

Varank "jakuzi" tartışmasına: İftira

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank da yaptığı konuşmada, bekledikleri neticeyi alamadıkları seçimleri, bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyledi.

CHP’nin seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirip getirmeyeceğini takip edeceklerini söyleyen Varank, “Verilen sözlerin takipçisi olacağız. Muhalefet nasıl yapılır, bunu da onlara göstereceğiz. Biz onlar gibi yalan siyasetinden anlamayız. İftira siyasetinden anlamayız. Bizler işimizin takipçisi oluruz. Görüyorsunuz, İstanbul'da belediye başkanlığını kazanmış birtakım partiler, gelir gelmez iftira kampanyalarına başlıyorlar. Tıpkı geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımıza iftira attıkları gibi, 'Bu külliyede altın klozet varmış' dedikleri gibi 'İstanbul'da bir belediye başkanımız makam odasına jakuzi yaptırmış' diye iftira atabiliyorlar. Biz bu yalan ve iftira siyasetine de asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması için de bunların açıklamalarını yapacağız. Hemen cevaplarını vereceğiz” diye konuştu.